Завершився візит делегації представників місцевого самоврядування Вінниччини на Прикарпаття

З 25 по 29 вересня цього року у нашій області перебувала делегація сільських, селищних міських голів, а також голів об’єднаних територіальних громад Вінницької області – учасників проекту міжнародної співпраці «Розвиток місцевих ініціатив у громадах Вінницької області як передумова успішного розвитку території», який реалізується за підтримкою Фонду Ганса Зайделя (ФРН).

Протягом п’яти днів ознайомчого візиту гості мали нагоду ознайомитися з досвідом розвитку місцевого самоврядування на Івано-Франківщині, а також презентувати господарям власні здобутки у сфері децентралізації державного управління і розвитку місцевого самоврядування.

26 вересня посадовці Вінниччини зустрілися з керівником апарату обласної державної адміністрації Романом Маланієм та головою постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василем Мельничуком, які ознайомили гостей з досвідом взаємодії місцевих органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування щодо втілення реформи децентралізації влади на Прикарпатті, з розвитком місцевого самоврядування в Івано-Франківській області, зокрема, із досвідом роботи обласної ради щодо проведення обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. У Івано-Франківському відокремленому підрозділі установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Розвиток місцевого самоврядування в умовах проведення децентралізації: досвід Івано-Франківської та Вінницької областей».  На побажання гостей вони також докладно ознайомилися з роботою  Івано-Франківського міського центру надання адміністративних послуг.

Впродовж наступних днів вінницькі гості здійснили візити у Долинський район, Коломийський район і місто Коломию для ознайомлення з досвідом діяльності органів місцевого самоврядування з питань об’єднання громад, здійснення роботи щодо розвитку територій, туристичної діяльності, збереження і примноження культурно-мистецької спадщини нашого краю.

Організацію перебування делегації на Прикарпатті в області забезпечував Івано-Франківський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування,  державних підприємств, установ і організацій.

Довідково

У 2013 році аналогічний до вінницького проект на тему «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» було успішно реалізовано на Прикарпатті на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Зважаючи на досвід здійснення обміну делегаціями посадових осіб місцевого самоврядування між областями України, відповідно до  побажань гостей у вересні 2017 року організовано ознайомчу поїздку в Івано-Франківську область групи посадових осіб місцевого самоврядування - учасників проекту Вінницької області.

 

Область:

Івано-Франківська область Вінницька область

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...