ЦНАП як обличчя місцевої влади

27-29 вересня 2017 року у м. Яремче Івано-Франківської області відбувся міжрегіональний форум «Децентралізація системи надання адміністративних послуг – розширення повноважень органів місцевого самоврядування», участь у якому взяла Тетяна Гуліян, юрисконсульт Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

«ЦНАП є обличчям місцевої влади», – зазначила начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лілія Попова. Центрам надання адміністративних послуг сьогодні приділяється велика увага. Доступність, електронізація, швидкість обслуговування – це лише деякі переваги для населення, що забезпечуються ЦНАПами.

Під час заходу було висвітлено практичні успіхи і перспективи організації надання адмінпослуг, використання сучасних інформаційних технологій у діяльності органів місцевого самоврядування, основні аспекти державної стратегії утворення та функціонування ЦНАПів.

У форумі взяли участь представники Мінрегіону, Мінекономрозвитку та провідні експерти у сфері системи надання адміністративних послуг, які окреслили головні принципи цієї системи і пріоритетні напрямки її подальшого вдосконалення, серед яких є підсилення інституційної спроможності системи, законодавче врегулювання подальшої децентралізації адмінпослуг, зменшення кількості таких послуг та їх електронізація (надання адмінпослуг в електронній формі).

Учасники форуму ознайомилися з міжнародними грантовими програмами у цій сфері та обмінятись ефективними підходами та напрацюваннями в системі організації надання адмінпослуг в ОТГ.

Так, керівник ЦНАП Берестівської ОТГ Бердянського району Запорізької області Ірина Верескун поділилась досвідом запровадження та змістовного наповнення ЦНАПу, який нещодавно було відкрито в об’єднаний громаді за підтримки GIZ.

На завершення форуму учасники відвідали відкриття будинку старости у с. Кийданці Печеніжинської ОТГ та ознайомились з роботою ЦНАПу Печеніжинської ОТГ.

03.10.2017 - 17:02 | Views: 20273
ЦНАП як обличчя місцевої влади

Tags:

Administrative services forum U-LEAD

Область:

Запорізька область Івано-Франківська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...