"Таврійські Горизонти" - форум як спосіб покрашити розвиток ОТГ

Форум "Таврійські горизонти" у Новій Каховці триває. Серед дискусій та обговорень, які чекають на гостей Форуму неабияку увагу приділять і питанням децентралізації.

У дискусії «Розвиток  ОТГ в рамках співпраці з інституціями розвитку»  взяли участь керівники діючих ОТГ та представники бізнес середовища ОТГ, представники ОТГ, які займаються розвитком підприємництва в ОТГ, громадські діячі, які займаються розвитком МСП в ОТГ області, представники міжнародної технічної допомоги для ОТГ, успішних ОТГ з інших областей. В.о. першого заступника голови ОДА Дмитро Бутрій поінформував учасників обговорення про ситуацію, що склалася з ОТГ на Херсонщині, а також про перспективи розвитку ОТГ та основні напрямки їх економічного розвитку (сільсько-господарські кооперативи, розвиток зеленого туризму, пошук ніш для розвитку).

- Херсонщина була лідером з питань створення територіальних об’єднань, - зазначає представник Офісу реформ на Херсонщині Оксана Силюкова. - У  2006-2007 роках наша невелика команда ініціювала написання на цій території Стратегічних планів економічного розвитку в містах Нова Каховка, Каховка та Берислав. А згодом область стала ініціатором створення першого в Україні Таврійського об’єднання територіальних громад, куди увійшли міста Нова Каховка, Каховка, Таврійськ, Берислав, а також Бериславський та Каховський райони. Був розроблений та прийнятий на усіх рівнях Стратегічний план підвищення конкурентоспроможності ТОТГ. Була створена АРР – Агенція регіонального розвитку, яка взяла на себе імплементацію Стратегічного плану ТОТГ, і це було тоді, коли про доцільність територіальних об’єднань ніхто не говорив.

Херсонщина має дуже великий досвід та знання і тому уже 2-й рік поспіль за підтримки голови ОДА Андрія Гордєєва та в.о.першого заступника голови ОДА Дмитра Бутрія крок за кроком просуває передові ідеї та ініціативи щодо створення, а сьогодні й розвитку ОТГ.

«Другого шляху у нас немає, тому тільки об’єднавши свої зусилля ми створимо успішну та привабливу Херсонщину», - підкреслив Дмитро Бутрій. 

Tags:

forum

Область:

Херсонська область

Source:

«Херсонщина за день»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...