На Дніпропетровщині відкрили новий ЦНАП – у Новоолександрівській громаді – Валентин Резніченко

У Новоолександрівці Дніпровського району відкрили центр надання адмінпослуг. Це довгоочікувана подія для 12 тисяч мешканців об’єднаної громади – раніше за такими послугами вони їздили в райадміністрацію у Слобожанське. Невдовзі відкриється ще й філія ЦНАПу у Волоському,повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині – найбільша кількість центрів адмінпослуг в Україні – 56. Одне із завдань децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком – зробити державні послуги максимально доступними для людей. В області у перспективі кожна об’єднана громада матиме свій ЦНАП. Це вже третій центр в ОТГ, відкритий цьогоріч. Незабаром запрацює і його філія у Волоському», – зазначив Валентин Резніченко.

Завдяки ЦНАПам виключається прямий контакт заявника із чиновником – працівник центру виконує функції державного посередника.
«Якщо людина бажає зареєструвати бізнес чи земельну ділянку, їй достатньо прийти у ЦНАП із необхідними документами. Все інше виконають адміністратори центру. Згодом заявника проінформують SMS-кою про оформлення послуги», – повідомила начальник управління з питань розвитку адмінпослуг ДніпроОДА Олена Лічманенко.
У Новоалександрівці для ЦНАПу виділили приміщення в будівлі сільради. Працівники центру пройшли спеціальну підготовку на тренінгах і семінарах в ДніпроОДА та готові надати більше сотні адмінпослуг. Там також прийматимуть представники інших держустанов – пенсійного фонду та фіскальної служби.
«Для нас найважливіше, щоб мешканці громади змогли отримати якомога більший спектр послуг, щоб їм не доводилось виїжджати до Слобожанського за кожним «папірцем». Для цього проведемо опитування – які послуги люди бажають ще побачити у ЦНАПі», – поділилася планами начальник Новоолександрівського центру адмінпослуг Наталія Ткач.
Загалом на Дніпропетровщині центри адмінпослуг працюють вже у дев’яти об’єднаних громадах. Незабаром свій ЦНАП матимуть ще й мешканці Грушівської ОТГ. 

 

 

Tags:

Administrative services

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Новоолександрівська сільська об’єднана територіальна громада Новоолександрівська територіальна громада

Source:

Сайт Дніпропетровської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...