Марининська сільська рада дала згоду на об'єднання із селищем Соснове

21 вересня відбулася позачергова сесія Марининської сільської ради Березнівського району, головував на якій сільський голова Юрій Коваль.

На порядок денний виносилось єдине питання - що відповісти на пропозицію Соснівської селищної ради про об'єднання в одну територіальну громаду. Окрім депутатів сільради на сесію прийшли мешканці села Маринин. Також були присутні Соснівський селищний голова Микола Кот та заступник голови Березнівської РДА Олег Піщанський.

Перед розглядом питання по суті перед присутніми виступили експерти Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп та Василь Поліщук. Вони розповіли мешканцям Маринина про завдання реформи децентралізації та відповіли на численні запитання присутніх.

Дискусії були доволі гарячі, тим паче що окремі мешканці села, які проти об'єднання громад, доволі бурхливо демонстрували свою позицію. Однак здоровий глузд переміг, і більшість присутніх селян висловилась за створення об'єднаної громади. Таким же було і рішення депутатів, абсолютна більшість яких проголосували за початок процесу добровільного об'єднання із Сосновим та делегували своїх представників у спільну робочу групу.

Таким чином, вже дві сільські ради (Марининська та Губківська) із трьох передбачених Перспективним планом погодились на формування об'єднаної громади із центром у селищі Соснове. Лишилось дочекатись позиції Хмелівської сільради.

 

25.09.2017 - 13:54 | Views: 14159

Attached images:

Область:

Рівненська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...