На Дніпропетровщині зберуться старости 11 регіонів України

18-19 вересня Дніпропетровщина за ініціативою Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування приймає старост з 11 регіонів України. Упродовж двох днів посадовці, науковці та представники об’єднаних територіальних громад ділитимуться досвідом, практиками та перспективним баченням процесу реформування місцевого самоврядування та ролі в ньому інституту старост.

Дніпропетровська область однією з перших у державі долучилася до процесу децентралізації. Результатом ефективної співпраці регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування  з місцевими громадами, вищими навчальними закладами, органами влади усіх рівнів стало не лише створення  об’єднаних громад у всіх районах області, а й підготовка чималої кількості цікавих методичних розробок, організація навчання, покликаних допомогти першопрохідцям децентралізації.

Серйозною спільною роботою ЦРМС, наукових консультантів Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, експертів та практиків місцевого самоврядування  в рамках реалізації Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» стало створення «Плану дій старости: 10 кроків успішного старту».

–  За короткий час цей документ став настільною книгою не тільки для  вже створених у 2015-2016 роках на Дніпропетровщині 34 ОТГ, а й для  19-ти новоутворених громад, де вибори відбудуться 29 жовтня цього року, та для  тих, які ще знаходяться у процесі формування. Сьогодні усі усвідомлюють, що староста не лише виступає єднальною ланкою громадян з владою, але й  вирішує чимало важливих питань розвитку населенних пунктів старостинських округів. Тому ця науково-практична конференція є потужною платформою для обміну старостинським досвідом та відправною точкою для подальших дій та налагодження співпраці між регіонами, – переконана директор Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

У програмі конференції – обговорення ролі старост у розвитку інфраструктури громад та вивчення практичного досвіду роботи старостинських округів Дніпропетровщини.

18.09.2017 - 12:34 | Views: 7935

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...