На Волинь завітав десант об’єднаних громад із Львівщини

11 вересня до Луцька із навчальним візитом прибули представники ОТГ Львівської області, щоб дізнатися більше про організацію роботи центрів надання адміністративних послуг в ОТГ. Разом із представниками громад із сусідньої області прибули представниця львівського хабу Програми «U-LEAD з Європою» для західної України Оксана Гузь та експерт із децентралізації Львівського Центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) Іван Кульчицький.

«Зміни, які відбуваються у громаді, формують ставлення людей до реформи», - зауважив директор Волинського ЦРМС Анатолій Пархом’юк. А представниця Волинської ОДА Ірина Лебедюк наголосила, що процес об’єднання територіальних громад на території області перебуває на дуже високому рівні: «Громади розвиваються, і наша праця є недаремною».

Оксана Гузь зазначила, що на Волині працювати у сфері покращення надання адміністративних послуг населенню почали ще до об’єднання громад. «Для львівських громад буде дуже корисно ознайомитися із досвідом Волині у сфері надання адміністративних послуг, адже в області існує синергія між владою, Волинським ЦРМС, спеціалістами у цій сфері та представниками громад», - сказала Оксана Гузь.

Про теоретичні засади функціонування ЦНАПів та надання адміністративних послуг розповів експерт компоненту 2 Програми «U-LEAD з Європою» та керівник проекту ЄС з модернізації ЦНАПів Роман Матвійчук. Він пояснив, як створити ЦНАП із нуля, провести реконструкцію існуючого ЦНАПу чи організацію мобільного Центру надання адміністративних послуг. Він додав, що впродовж 2018-2020 років планується створення принаймні 400 ЦНАПів по всій Україні. «Подумайте, чим ви можете бути корисними для населення», - зауважив експерт, розповідаючи про перелік найпопулярних послуг у ЦНАПах. Розповів він і про придбання обладнання для ЦНАПу, фінансові аспекти та ризики, які чекають на об’єднані територіальні громади у цій сфері. Також у рамках навчального візиту гості побувають у Голобській ОТГ, де успішно функціонує ЦНАП.

 

11.09.2017 - 19:29 | Views: 8626

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Волинська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...