Публічна презентація проектів та можливостей співпраці з ЄС для Миколаєва та Миколаївської області

5 вересня 2017 року в приміщенні Миколаївської ОДА відбулася публічна презентація проектів та можливостей співпраці з ЄС для Миколаєва та Миколаївської області в рамках інформаційної кампанія «Будуймо Європу в Україні» за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні.

Основним спікером заходу став Мартті Лутсар, комунікаційний менеджер Представництва ЄС в Україні. Миколаївську область представляли працівники Миколаївської ОДА, керівники та експерти регіональних представництв міжнародних проектів, в тому числі й тих, що фінансуються за кошти Європейського Союзу, представники медіа-середовища, неурядових організацій та бізнес-структур.

Від Програми «U-LEAD з Європою» у заході взяли участь Ольга Савченко, радниця Дніпропетровського регіонального хабу, Лілія Кравчук та Микола Дурман – експерти Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Під час проведення заходу присутні обмінялися інформацією про діяльність своїх проектів, кращі практики та результати в Миколаївській області.

«Партнерство Україна – ЄС це зміцнення економіки, громадянського суспільства і публічного урядування в Україні. Серед основних пріоритетів партнерства на 2017 рік визначено оптимізацію управління державними фінансами, реформування публічної служби, енергоефективність та енергоменеджмент. Європейський Союз має дуже великі освітні, культурні та бізнесові можливості співпраці з Україною» - такий основний посил дав учасникам заходу Мартті Лутсар, Комунікаційний менеджер Представництва ЄС в Україні.

«Програма «U-LEAD з Європою» - це один з найбільш амбітних та ефективних проектів, що фінансуються за рахунок коштів країн-членів ЄС. Його діяльність направлена на підтримку реформи децентралізації, що включає в себе реформування міжбюджетних відносин, створення об’єднаних територіальних громад, розробку стратегій їх розвитку, надання сучасних адміністративних послуг тощо. Вважаю, що така допомога дуже цінна для всіх громад Миколаївської області, адже наші проекти дають їм поштовх до зростання. А таке зростання, в свою чергу, повинно приводити до підвищення якості життя наших громадян» - зазначила Лілія Кравчук, експерт з децентралізації Миколаївського ЦРМС, коли представляла його діяльність.

Проведення заходу показало, наскільки є важливим для Миколаївської області робота зі структурами ЄС. Інформаційна кампанія «Будуємо Європу в Україні» дозволяє підвищити рівень обізнаності мешканців Миколаївської області щодо розвитку відносин між Україною та ЄС, а також сприяє поширенню європейських цінностей. 

05.09.2017 - 17:21 | Views: 11278
Публічна презентація проектів та можливостей співпраці з ЄС для Миколаєва та Миколаївської області

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Миколаївська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

02 July 2024

Діяльність асоціацій ОМС: ОПИТУВАННЯ представників органів місцевого самоврядування

Діяльність асоціацій ОМС: ОПИТУВАННЯ...

Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ у співпраці із Центром політико-правових реформ за підтримки Проєкту USAID...

02 July 2024

В Одесі обговорили реформу профільної середньої освіти та планування мережі академічних ліцеїв

В Одесі обговорили реформу профільної середньої...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 27 червня приблизно 150 освітян та...

02 July 2024

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про планування громадських просторів на Lviv Urban Forum

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про...

Із 27 до 29 червня у Львові проходить урбаністичний форум, на який зʼїхались 600 учасників із різних куточків...

02 July 2024

Які документи потрібні для укладання договору про співробітництво громад: пакет зразків

Які документи потрібні для укладання договору...

Програма USAID DOBRE підготувала пакет зразків документів, необхідних громадам для проходження процедури укладання...