АНОНС! 11-15 вересня у Затоці - всеукраїнська нарада-семінар для представників районного та обласного рівнів самоврядування

11-15 вересня, у смт Затока Одеської області відбудеться щорічна всеукраїнська нарада-семінар для представників органів місцевого самоврядування районного та обласного рівнів. Головні питання, які підніматимуться на заході, зачіпатимуть поточну діяльність та майбутні умови роботи місцевих представництв у контексті децентралізації. Інформувати учасників запрошені високопосадовці центральних органів влади та провідні експерти у галузі місцевого самоврядування. Нараду-семінар організовує Українська асоціація районних та обласних рад.

Учасники матимуть змогу обговорити низку важливих тем, а також деякі резонансні проекти нормативно-правових актів, навколо яких точаться гострі дискусії дотепер. Зокрема, це Закон «Про порядок утворення, ліквідацію районів, встановлення і зміни меж», де мова йде про укрупнення районної ланки, шляхом їхнього злиття. Другий важливий законопроект - «Про дотримання державного нагляду (контролю) за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України», що розроблений Мінрегіоном та у якому закріплюється процедура контролю за рішеннями ОМС. У дискусії братимуть участь деякі автори зазначених документів.

Також окремий акцент у програмі наради-семінару стоїть на секторальній децентралізації. Мова йтиме про освіту, медицину, бюджети та податки у контексті реформ.

Крім того, вже традиційно розповідатимуть про застосування антикорупційного законодавства, діяльність міжнародних організацій та проектів, а також вчитимуть як стати лідерами у своїх громадах.

До участі у модеруванні та проведенні дискусійних панелей запрошенні високопосадовці центральних органів влади, органів місцевого самоврядування та провідні представники експертного середовища. Серед них В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Павло Ковтонюк, Заступник Міністра охорони здоров’я, Павло Хобзей, Заступник Міністра освіти і науки України; голови Одеської, Хмельницької, Тернопільської обласної ради; Юрій Ганущак, Директор ГО «Інститут розвитку територій», Анатолій Ткачук, Директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства та багато інших.

За результатами роботи заходу, буде підготовлений офіційний документ, що підсумовуватиме роботу наради-семінару.

Офіційне відкриття стартуватиме об 11.00, 11 вересня в приміщенні Готелю-курорту «Рута».

Контактна особа – Андрій Палій.

Телефон: 044-464-05-64.

E-mail: uaror-paliy@ukr.net

 

28.08.2017 - 17:06 | Views: 13365
АНОНС! 11-15 вересня у Затоці - всеукраїнська нарада-семінар для представників районного та обласного рівнів самоврядування

Tags:

announcement Ukrainian Association of Rayon and Oblast Councils

Область:

Одеська область

Source:

УАРОР

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...