Комунікаційним процесам в ОТГ присвятили тренінг у Миколаєві

21, 22 серпня у Миколаєві в рамках реалізації проекту U-LEAD з Європою «Програма для України - розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку»  проведено тренінг на тему: «Комунікаційні процеси для об’єднаних територіальних громад».

Тренер - Наталія Сабліна, депутат Первомайської міської ради, Науковий кореспондент Інституту психології ім. Костюка, сертифікований арт-терапевт, член Східноєвропейської асоціації арт-терапевтів.

У заході взяли участь голови ОТГ Миколаївщини, спеціалісти з питань комунікацій, журналісти районних друкованих видань, які спеціалізуються на висвітленні децентралізаційної тематики, широких процесів, які відбуваються в ОТГ на території їх районів.

Тренінг розпочався із знайомства учасників, вироблення спільних правил, їх короткого   інформування про комунікаційні процеси у своїй громаді, обміну напрацюваннями, висловлення власних побажань щодо очікувань від тренінгу. Це створило атмосферу теплого спілкування між учасниками заходу, налаштувало їх на щирі стосунки, ще чіткіше націлило тренера на розкриття зазначеної тематики.

У рамках тренінгу було проведено чотири практикуми. Вони стосувались технологій ефективного ділового спілкування; комунікативних можливостей у взаємодії органів державної влади та об’єднаних територіальних громад; комунікативної компетентності та емоційного інтелекту у здійсненні управлінської діяльності, методів підвищення емоційного інтелекту; міжособистісних конфліктів.

Слушно зазначити, що презентація теми конфлікту, його структури і динаміки, привернула підвищену увагу присутніх. Учасники заходу ставили тренеру багато запитань, пропонували проаналізувати причини окремих конфліктів, що мали місце у їх ОТГ.

Наталія Сабліна професійно і доступно надавала роз’яснення щодо способів подолання конфліктів між представниками органів місцевого самоврядування. Особливо детально зупинилась на подоланні комунікативних бар`єрів в управлінському спілкуванні.

Наприкінці другого дня роботи тренінгу його учасники виконали практичне завдання: висловили свою точку зору щодо особливостей формування та сприйняття іміджу лідера. Тренер проаналізувала роботу групи, акцентувавши увагу присутніх на актуалізації комунікативної підготовки керівників нового типу.

23.08.2017 - 16:56 | Views: 9167

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Миколаївська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...