Вісім об'єднаних громад Вінницької області отримають експертну допомогу у створенні або актуалізації Стратегічних планів розвитку

В рамках підтримки регіонального розвитку та децентралізації Вінницький Відокремлений підрозділ Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” за підтримки програми “U-LEAD з Європою” провів конкурс на надання експертної підтримки у написанні Стратегії / Стратегічного плану розвитку об'єднаним громад області.

Заявки на конкурс подало сім ОТГ — Ковалівська, Немирівська, Вапнярська, Студенянська, Дашівська, Тульчинська та Томашпільська. Ще одна громада — Барська, вже користується допомогою радників Вінницького ВП ЦРМС при створенні Стратегічного плану починаючи з травня поточного року.

Згідно з умовами конкурсу 1 серпня експертне середовище прийняло рішення надати у повній мірі експертну підтримку Дашівській ОТГ, але також у міру можливості максимально допомагати методичними порадами та аналітичними висновками усім іншим громадам, які взяли участь у конкурсі.

Частина ОТГ Вінничини бере участь у програмах “Вишеградського фонду” та Асоціації Міст України щодо підтримки Стратегічного планування. Допомога експертів U-LEAD, які мають практичний досвід у цій сфері, і брали участь у спеціалізованих тренінгах у Києві напевно теж стане доречною і допоможе створити якісні і реалістичні плани розвитку, опираючись на наявні, часто дуже обмежені, ресурси.

Після завершення конкурсу представники “офісу реформ” поінформували координаторів процесу Стратегічного планування у громадах, які надіслали свої заявки на конкурс, про можливість отримання експертної підтримки і попередньо узгодили терміни початку співпраці і поїздок на зустрічі Робочих Груп.

Станом на початок серпня кандидати на надання експертного супроводу у більшості перебувають на стадії формування Робочих Груп і збору даних для проведення соціально-економічного аналізу території. Лише деякі встигли напрацювати фактори для SWOT-аналізу і розпочали формувати структуру цілей розвитку своїх громад.

 

Юрій Войціцький, радник з регіонального розвитку, Вінницький ВП Установи “ЦРМС” за підтримки програми “U-LEAD з Європою”  

Tags:

U-LEAD competition

Область:

Вінницька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...