Період дискусій та обговорень завершився, – Валерій Дунайчук про створення ОТГ на Камінь-Каширщині

Сьогодні, 25 липня, в залі засідань районної ради відбулася нарада щодо утворення об’єднаних територіальних громад Камінь-Каширського району та їх фінансової спроможності.

Участь в нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк, начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук, міський та сільські голови району, – повідомляє прес-служба РДА.

Відповідно до Перспективного плану, у районі передбачено створення п’яти об’єднаних громад, які будуть сформовані на базі міста Каменя-Каширського, сіл Сошичне, Бузаки, Полиці, Пнівне. Примітно, що в кожному з перерахованих населених пунктів протягом останнього року проводилася відповідна роз’яснювальна робота про особливості та переваги децентралізації. Сьогодні, як відомо, поки що процес створення ОТГ в районі перебуває на стадії дискусій та обговорень.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук відмітив, що створення об’єднаних територіальних громад дозволить залучити в місцевий бюджет додаткові кошти. Адже для тих ОТГ, які будуть об’єднані на першому етапі адміністративної реформи, з державного бюджету будуть виділятися додаткові субвенції з державного бюджету.

Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук зазначив, що період дискусій та обговорень завершився, а утворення об’єднаних територіальних громад дозволить Камінь-Каширському району вступити в новий етап реформи й приступити до формування нових адміністративних меж району. У свою чергу, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк та начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук озвучили для присутніх у залі фінансові підрахунки, які на прикладі вже сформованих в області ОТГ демонструють, що реформа дозволить залучити у місцеве самоврядування краю фінансові надходження, які можна буде залучати на розбудову інфраструктури населених пунктів району.

Область:

Волинська область

Source:

Район

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...