Відкрився Тернопільский центр розвитку місцевого самоврядування

Тернопіль, 21 липня 2017 – Сьогодні відкрився Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Це останній з 23 таких регіональних центрів, які відкрито поза межами Києва в усіх областях України.

Участь у офіційному відкритті регіонального центру взяли перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, секторальний менеджер з питань децентралізації Представництва Європейського Союзу в Україні Домінік Папенгайм, заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Александра Фелінгер, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, представники громад Тернопільської області тощо.

У своєму вітальному слові Вячеслав Негода зазначив: «Ми вдячні нашим європейським партнерам за підтримку реформи децентралізації, а також за створення цих регіональних центрів. Я впевнений, що цей центр в Тернополі, як і інші, стане тим місцем для об'єднаних громад та місцевої влади, де вони зможуть спільно працювати над розвитком свого регіону на користь українських громадян».

«Європейський Союз, як і раніше, налаштований підтримувати Тернопільську та всі області України на шляху подальшої децентралізації на всіх рівнях: надавати поради політикам, а також надавати практичну підтримку мерам та місцевим громадам. Регіональні центри є дуже важливими платформами для забезпечення просування реформ знизу догори. Варто зазначити, що через U-LEAD ми також створюємо та відновлюємо сотні центрів надання адміністративних послуг по всій Україні», - сказав Домінік Папенгайм.   

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

21.07.2017 - 18:36 | Views: 16218
Відкрився Тернопільский центр розвитку місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

U-LEAD ULEAD V.Nehoda

Область:

Тернопільська область

Source:

Програма «U-LEAD з Європою»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...