Відбулася семінар-нарада з головами об’єднаних територіальних громад Хмельниччини

16 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулася семінар-нарада з головами об’єднаних територіальних громад Хмельниччини. Участь в семінарі взяли також директор Хмельницького відокремленого підрозділу установи “Центр розвитку місцевого  самоврядування” Сергій Яцковський, заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Світлана Пасічник, перший заступник ГУ ДСНС в області Дмитро Бондар, начальник Управління Держпраці в області Олексій Глушаков та представники Управління Держказначейства в області.

Під час семінару Світлана Пасічник ознайомила голів ОТГ з інформацією щодо основних підсумків використання субвенції  з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад в цілому по Україні та області, зокрема, про основні напрямки впровадження проектів, недоліки та помилки, які необхідно врахувати при розробці та реалізації проектів у 2017 році.

За даними управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації, у 2016 році ОТГ Хмельницької області за рахунок коштів субвенції з державного бюджету у загальній сумі 204,2 млн.грн. впровадили 195 інфраструктурних проектів та довели свою спроможність вирішувати самостійно питання місцевого значення і свою здатність нести відповідальність за прийняті рішення.

Постановою КМУ від 7 червня 2017 р. № 410 затверджено розподіл у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад  у сумі 1500,0 млн.грн. на 366 ОТГ України. На 26 ОТГ Хмельницької області передбачено спрямувати 167,031 млн.гривень.

Як зазначила Світлана Михайлівна, основні завдання, які стоять зараз перед об’єднаними громадами, – розробити проектні заявки відповідно до затверджених планів соціально-економічного розвитку громад та подати їх для отримання висновків облдержадміністрації та  міжвідомчій комісії при Мінрегіоні України (…) Повну версію чиатати ТУТ.

Область:

Хмельницька область

Source:

Сайт Хмельницької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...