Безпека та захист в об’єднаних територіальних громадах

«Чи можна впевнено дбати про розвиток громади, не забезпечивши її безпеку?» - з такого питання  до керівників  громад директора Чернігівського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Ірини Кудрик  почався семінар з питань організації та створення в об’єднаних громадах  системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Адже в умовах додаткових повноважень, які набувають об’єднані громади, питання цивільного захисту постають серйозним завданням перед органами місцевого самоврядування.

Організаторами навчального заходу, що відбувся 9 червня, виступили Управління ДСНС України у Чернігівській області та Центр розвитку місцевого самоврядування за участі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, а також навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

"Прийнятні умови життєдіяльності людини значною мірою базуються на забезпеченні належних умов безпеки її перебування в навколишньому середовищі. Тому одним із основних заходів реформування адміністративно-територіального устрою є побудова такої системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, яка спроможна забезпечити безпеку людини. Це все може забезпечити створення місцевої системи цивільного захисту, керівником якої є голова громади", - зазначив у своєму виступі заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.

Під час  семінару обговорені основні етапи побудови системи цивільного захисту на місцях, зокрема створення структурного підрозділу у сфері цивільного захисту, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також місцевих пожежно-рятувальних команд з метою забезпечення гасіння пожеж та реагування на надзвичайні ситуації на території об’єднаної територіальної громади. 

Центром розвитку місцевого самоврядування  презентовано керівникам  громад методичний посібник "Практичний порадник з реалізації основних заходів цивільного захисту в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні", розроблений  ДСНС України.
На завершення заходу керівники громад висловили слова вдячності організаторам за надану необхідну методичну допомогу та побажання щодо подальшої плідної співпраці у забезпеченні безпеки життєдіяльності в громадах  Чернігівщини.

10.06.2017 - 16:11 | Views: 10771

Attached images:

Область:

Чернігівська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...