Відкрився Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні офіційно відкрився Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у офіційному відкритті регіонального центру та перерізанні синьої стрічки взяли голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, посол Польщі в Україні Ян Пєкло, генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, представник Групи підтримки України (Європейська комісія) Бенедикт Херрманн,  керівник відділу розбудови спроможності  Програми «U-LEAD з Європою» Фолькер Штампе, представники громад Чернівецької області тощо.

У щойно відкритому офісі центру на вулиці Університетській, 20, у Чернівцях відбувся круглий стіл, присвячений проблемам та досягненням децентралізації в регіоні. Директор Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Тетяна Татарчук зазначила, що в Чернівецькій області утворено 18 об’єднаних громад, а також триває процес утворення ще низки громад. «Наша область має свої особливості, - наголосила пані Татарчук. – З найменшою серед усіх областей територією вона займає 3-є місце за щільністю населення. Ці чинники, а також строкатий багатонаціональний склад населення дозволяють утворювати відносно невеликі за площею, але унікальні за поліетнічним складом громади, які успішно реалізують проекти місцевого розвитку». 2016 року в економіку громад, окрім 45,5 млн грн державної інфраструктурної субвенції, надійшло біля 5 млн грн за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. Громади Буковини демонструють новий рівень управління ресурсами, а кращі практики їхньої діяльності нині вивчають інші області України.

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

09.06.2017 - 17:24 | Views: 11532
Відкрився Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Чернівецька область

Source:

Програма «U-LEAD з Європою»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 September 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 September 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 September 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...