Села Жидачівщини об'єдналися і відкрили музичну школу

На Жидачівщині сільські діти отримали нагоду вивчати ноти і грати на музичних інструментах. Це сталося після того, як п'ять сіл об'єдналися і власними зусиллями відкрили музичну школу для своїх дітей.

Марія Войтович – скрипалька. Раніше дівчина працювала музичним керівником у дитячому садочку. Там доводилося грати на фортепіано. Коли у Гніздичеві відкрили музичну школу, у неї нарешті з'явилася можливість робити за фахом. Тепер у Марії 13 учнів.

«Мені, як молодому музиканту дуже важливо, аби були робочі місця. На сьогодні я отримала роботу, тому дуже задоволена», – каже вчителька у музичній школі Марія Войтович.

Максим один із перших учнів у цій новоствореній музичній школі. Каже, що раніше навіть не міг мріяти про те, що буде вчитися грати на інструменті у рідному селі.

«Майже рік вчуся грати на гітарі. Тепер я дуже радію з того, що ходжу в музичну школу. Раніше такої можливості у селі не було», – розповідає Максим Салдан.  

«До об’єднання громади музична школа була тільки у районі. Тому діти були змушені далеко добиратися», – пояснює директор Гніздичівської дитячої музичної школи Оксана Драган.

Цю першу школу для п'яти сіл в окрузі відкрили у старому приміщенні. Раніше тут була сільрада Гніздичева. Коли громади об'єдналися – власноруч довели до ладу будинок і територію довкола. Зі спільної казни витратили 2 тисячі гривень лише на фарби. Меблі й штори музиканти купували із власних заощаджень.

Музичні ж інструменти придбали за грантові гроші. Але їх усе ж бракує, тому селяни подали проект в обласну раду. Також планують облаштувати для дітей студію звукозапису.

Область:

Львівська область

Source:

«zik»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...