Відкрився Харківський центр розвитку місцевого самоврядування

Харківський центр розвитку місцевого самоврядування став 14-м регіональним центром, офіційно відкритим цього року за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття регіонального центру (адреса: провулок Банний,1, Харків) взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, керівник відділу управління програмою «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель, депутати Харківської обласної ради, голови об'єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, представники громадськості, місцевих ЗМІ тощо.

Пан Черняк сказав, що облдержадміністрація підтримує реформу децентралізації та продовжує цю роботу вже на новому рівні. «Якість питань, розуміння процесів зросли в рази, - підкреслив він. – Я вдячний європейським партнерам за підтримку, і ми хочемо створити Європу тут. Честь і хвала людям, які не просто дають нам рибу, але й вудочку та навчають нас ловити рибу».

Пан Яблонський, який сам працював у самоврядуванні Польщі та був мером невеликого міста, привітав Харківський центр, створений за підтримки U-LEAD і зокрема Польщі, з відкриттям та зазначив: «У реформуванні найголовнішим є змінити менталітет. У Польщі реформа самоврядування є найліпшою реформою, і 87% населення підтримує реформи».

Пан Ветцель пообіцяв, що U-LEAD робитиме усе можливе, щоб сприяти просуванню децентралізації та об’єднанню громад, і сказав: «Головне – це мотивація. Треба, щоб ви самі вірили в реформу та надихали інших». Він побажав успіхів щойно відкритому центрові.

Директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова наголосила: «В рамках реформи на Харківщині планується створити 57 об’єднаних територіальних громад. Сьогодні маємо 6. Близько 15 потенційних центрів ОТГ ініціювали цей процес. Децентралізація та реформа місцевого самоврядування  – реальна можливість змінити обличчя українського села, покращити  та наблизити послуги до кожного мешканця, зробити систему управління територіями набагато ефективнішою - змінити підходи, змінити свідомість, змінити життя. І наш центр буде всебічно сприяти цьому процесу».

24.05.2017 - 17:24 | Views: 12303
Відкрився Харківський центр розвитку місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Харківська область

Source:

Програма «U-LEAD з Європою»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

  Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад,...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 September 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...