У Києві буде створено «центр підтримки реформ», - Геннадій Зубко

Прийнято рішення про утворення Центр регіонального розвитку, який стане унікальним прикладом спільної роботи держави, громадськості та міжнародних партнерів.  Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. 

«За підтримки голови Верховної ради України Володимира Гройсмана парламент  передав приміщення, де буде працювати центр регіонального розвитку», - сказав Генадій Зубко.

«Ми створюємо єдину платформу,  на якій об’єднаються зусилля з реалізації реформи мысцевого самоврядування, децентралізації влади», - зазначив урядовець.

«Це своєрідний «центр управління реформами», який має стати єдиним майданчиком для центральної влади, місцевого самоврядування, міжнародних партнерів і громадськості. Основна його мета – координація роботи регіональних офісів реформ, імплементація та адаптація міжнародного досвіду, експертна та законотворча експертиза», - зауважив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що Міністерство працює у партнерстві з міжнародними організаціями DESPRO (Швейцарія), GIZ (Німеччина), USADI, урядами європейських країн.

За словами урядовця, сьогодні весь світ уважно стежить та переймається успішним завершенням  децентралізації, яка є ключовою реформою в Україні. Саме тому партнерами проекту стали Мінрегіон, Рада Європи та Асоціація міст України, задля чого був підписаний відповідний Меморандум. 

В свою чергу керівник Департаменту демократичних інститутів та врядування Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Альфонсо Зарді привітав ініціативу по створенню Центру регіонального розвитку. 

«Нам потрібні найближчим часом істотні законодавчі зусилля для того, щоб передати на місцевий рівень все необхідне для врядування - ресурси, фінанси та інституційну підтримку. Водночас, отримавши ці інструменти, люди повинні зрозуміти, що цей процес належить їм самим, вони самі повинні йти вперед у цих перетвореннях. Думаю, цей Центр, який ми сьогодні відкриваємо, має відіграти роль провідника у цьому процесі», - зазначив Альфонсо Зарді. 

Нагадаємо, раніше Євросоюз заявив про виділення Україні допомоги у 90 мільйонів євро, яка має піти на реалізацію реформи децентралізації. Ці гроші мають бути скеровані на три напрямки: розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, допомога у розробці інвестиційних проектів регіонального розвитку, створення центрів з надання адміністративних послуг в об'єднаних територіальних громадах.

01.10.2015 - 15:56 | Views: 10471
У Києві буде створено «центр підтримки реформ», - Геннадій Зубко

Attached images:

Source:

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 July 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...