У Зимнівській ОТГ вчили створювати сільські комітети

У Зимнівській об`єднаній територіальній громаді під час навчального семінару обговорювали тему “Органи самоорганізації населення. Чому без них не обійтись в об’єднаних територіальних громадах”. Захід відбувся за ініціативи Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії та співпраці з сільською радою.

На дане навчання з`їхалися активісти із трьох сіл громади. Вони хочуть змінювати свою свідомість та покращувати свій благоустрій.  Експерти Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії допомогли розібратися, що «ОСН» – це важливий інструмент, завдяки якому можна ефективно розвивати територію, активізовувати депутатів, підвищувати відповідальність людей та робити їх учасниками покращення середовища свого проживання, що виходить за межі будинку; для чого їх створювати і яку користь це принесе для громади. Розповіли, які інструменти потрібно використовувати та як успішно співпрацювати з органом самоврядування.

До обговорення щодо користі органів самоорганізації населення долучився В`ячеслав Католик – голова Зимнівської ОТГ та зазначив:

«… Ми, як орган самоврядування готові ваші ініціативи, особливо, якщо вони вирішуються важливі питання не тільки для органів самоврядування, а для людей – готові підтримати фінансово. Я налаштовую людей на те, щоб ви ініціювали дуже багато питань, бо підтримка може бути не тільки моя, як представника сільської ради і не тільки фінансова, а є фонди, і міжнародні гранти, і державні фонди, і невеличкі фонди депутатів, які підтримують ініціативи і готові допомогти. І не тільки питання дороги, бо я знаю, що це важливо, а питання, які болять, але вони не настільки глобальні, але вони потрібні. Я рекомендую комітети створити і ми з вами пізніше спробуємо їх дофінансувати, а якщо це якийсь величезний проект, то його подати на якийсь міжнародний грант. Я думаю, якщо ви будете ініціативні, то ця проблема буде вирішена у будь – якому випадку».

Створення органів самоорганізації населення – це не так страшно, як здається, особливо, якщо вас підтримують органи самоврядування. Зараз формуються ініціативні групи, які працюватимуть над створенням ОСН в трьох селах. В першому зустріч відбудеться у понеділок, 22 травня, о 14:00 на базі Будинку культури.

Експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Ірина Гайдучик сказала: «У кожній громаді є ті, яким завжди все байдуже, які говорять, що всі працюють не так, як треба. Зараз ми спільно з радою розглядаємо можливість напрацювання програми співфінансування вирішення певних проблем, які цікаві для громади. Основне активним людям мати інструмент яким можна щось змінювати на краще».

 

Область:

Волинська область

Громади:

Зимнівська сільська об’єднана територіальна громада Зимнівська територіальна громада

Source:

«lac.org»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 September 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 September 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 September 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...