Голова облдержадміністрації Валерій Коровій з робочою поїздкою відвідав Оратівську об’єднану територіальну громаду

Аби ознайомитися з організацією діяльності новоствореної громади та планами її керівництва щодо розвитку приєднаних територій, очільник Вінниччини відвідав місцеві заклади соціально-гуманітарної сфери.

Валерій Коровій, зокрема, завітав до дитячого садочка «Сонечко», де виховуються сьогодні 157 діток, частина з яких довозиться із навколишніх сіл.

Заклад активно розвивається та з кожним роком покращує свою матеріально-технічну базу. Так, у 2015 році колектив ДНЗ взяв участь у 12 обласному конкурсі розвитку громад, за результатами якого в дитячому садочку встановлено енергозберігаючі вікна. На роботи було залучено 211 тисяч гривень, з яких 40 тисяч – кошти конкурсу і 171 тисяч гривень – власний фінансовий ресурс: кошти селищної та районної рад, а також спонсорські. Тоді ж була збудована і котельня на твердому паливі.

За словами завідуючої дитячим садочком Наталії Рабчевської, з утворенням Оратівської ОТГ коштів, що виділяються на заклад, побільшало. «Ми утеплити фасад, цоколь, плануємо капітальний ремонт огорожі та облаштування території тротуарною плиткою На кошти субвенції з державного бюджету закуплено меблі на 199 тисяч гривень. Різниця відчувається», - зазначила керівник ДНЗ.

Відвідав голова облдержадміністрації і Оратівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Торік навчальний заклад був визначений опорною школою Оратівського освітнього округу і поки залишається єдиним опорним ЗНЗ у Вінницькій області.

У школі сьогодні навчаються 512 учнів, а з урахуванням ще 4 філій закладу їх кількість сягає 568 осіб. Частина школярів довозиться на навчання 6 шкільними автобусами із 13 навколишніх сіл.

Як відзначила директор ЗНЗ Лариса Гнідунець, зважаючи на те, що школа стала центром освітнього округу, її забезпечення значно покращилось: за допомогою міжнародних донорів в типовому приміщенні закладу замінено 79 вікон на енергозберігаючі, навчальні аудиторії оснащені 12 плазмовими телевізорами, 12 ноутбуками, закуплено лабораторне обладнання для кабінету фізики. А той факт, що усі медалісти минулого навчального року підтвердили свої успіхи у навчанні результатами ЗНО, за словами директора школи, є промовистим свідченням високої якості послуг, які надає опорний заклад.

У рамках робочої поїздки керівник Вінниччини ознайомився також з організацією надання медичних послуг у центральній районній лікарні селища та поцікавився у місцевих аптечних закладах ходом реалізації урядової програми «Доступні ліки».

«Я приємно вражений тим, що побачив в Оратові, - зазначив, коментуючи візит до громади, голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – І мені надзвичайно приємно, що я бачу єдність між представницькою гілкою влади, районною державною адміністрацією і лідером об’єднаної територіальної громади. Насправді це має дуже важливе значення. Адже виклики, які стоять сьогодні перед нами, досить складні».

Голова ж Оратівської ОТГ Ігор Барський зауважив, що плани на розвиток територій у його команди досить амбітні, і в першу чергу, кошти будуть спрямовуватися на розвиток тих сіл, які приєдналися до Оратова.

Область:

Вінницька область

Громади:

Оратівська селищна об’єднана територіальна громада Оратівська територіальна громада

Source:

Сайт Вінницької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...