Володимир Гунчик здійснив робочий візит на Ратнівщину

Відкриття садочка, спілкування із педагогічними колективами та батьками, обговорення соціально-економічного розвитку району,  – ці та інші питання серед переліку запланованого головою облдержадміністрації  Володимиром Гунчиком під час робочого візитку до Ратнівського краю.

Серед першочергових завдань – зустріч керівника найвищої виконавчої гілки влади в області з колективами Василя Авдіюка загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, дитячого садочка с. Видраниця.

Школу на 300 місць будували у три етапи, проте й нині об’єкт незавершений, адже заклад потребує добудови спортивного залу та облаштування благоустрою. У новозбудованих приміщеннях уже навчається 234 учні. Аби завершити усі роботи цьогоріч, проводиться коригування раніше виготовленої проектно-кошторисної документації.

Поряд із школою функціонує й дитсадок, де нині лише 2 групи: старша – 27 вихованців та різновікова – 22. Ще 57 дітей перебувають у електронній черзі, тож аби забезпечити належним рівнем дошкільної освіти і їх, потрібно відкрити ще одну групу. З цією метою, за словами директора навчального комплексу, кошторисна документація на реконструкцію приміщення дитсадка коригується.

– Добудова садочка на 20 місць дозволить дітям від 3 до 5 років здобути дошкільну освіту та суттєво зменшить чергу, – зазначив Василь Васильович.

Здобувати перші грунтовні знання у новому дитсадку будуть й діти села Якушів Ратнівського району, де відкрито новий дитячий навчальний заклад. Спільно зі спонсорською допомогою народного депутата України Степана Івахіва, дитсадок оснащено якісними меблями та іграшками, проте деякі роботи іще в процесі завершення.

– Усі надії на світле майбутнє нашої країни ми покладаємо саме на цих дітей. Вони навчатимуться і пізнаватимуть цей світ чудових комфортних умовах, – зауважив Володимир Гунчик.

Далі ж за планом – зустріч голови облдержадміністрації з педагогічним колективом навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-дитячий садочок» імені Петра Штика с. Самари та обговорення перспективи розвитку навчального закладу.

– Самарівська громада дуже велика, тому нам потрібно вибудувати спільну стратегію розвитку, аби розуміти першочергові пріоритетні завдання і почати їх вирішувати вже зараз, – зауважив Володимир Петрович.

Так, за словами керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, Самарівська школа може претендувати на статус опорної, але для цього потрібно задовільнити ряд вимог у частині технічного та інфраструктурного забезпечення, владнати проблему із довезенням учнів та ремонтом окремих доріг. У дитсадку також необхідно провести роботи з перекриття даху, для якого уже виготовлена проектно-кошторисна документація.

Окремо говорили й про налагодження роботи Самарівської лікарні. Володимир Гунчик відвідав лікувальний заклад і побачив очевидні проблеми, серед яких: відсутність фахівців, адже у лікарні нині працює лише один лікар; відсутність умов для залучення молодих працівників – немає житла. Говорячи про реформу медицини Володимир Петрович переконаний: аби заклад був успішним, потрібно об’єднати у ньому первинний і вторинний рівні надання медичних послуг, адже лікарня велика і зможе вмістити як амбулаторію, так і стаціонар. Таке рішення важливе, адже Самари – центр об’єднаної територіальної громади і такий медичний заклад вкрай необхідний для населення.

– Я за те, щоб лікарня функціонувала, її ніхто ліквідовувати не буде, але потрібно використати усі можливості для того, аби об’єднати первинну і вторинну ланки медицини тут і створити якісні умови для лікування жителів, – резюмував Володимир Гунчик.

Було очевидним, що політичні амбіції та переконання окремих посадовців, які запросили голову облдержадміністрації оглянути Самарівську дільничну лікарню, заважають прийняти ефективне рішення, яке б працювало на громаду. Адже, не усім сподобалась перспектива об’єднання первинної та вторинної ланок на базі закладу. Втім, остаточне рішення прийматиметься місцевою владою. При цьому, важливо пам’ятати, що об’єднані територіальні громади, у контексті децентралізації, працюватимуть напряму із Державним бюджетом і субвенційні кошти розподілятимуть між соціально значимими об’єктами самостійно. Облдержадміністрація ж у цьому випадку, буде лише контролюючим органом.

Оглянувши заплановані заклади, Володимир Гунчик зустрівся із депутатами Ратнівської районної ради. У контексті розмови, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області проаналізував побачене та закликав депутатів  напрацювати механізм спільної роботи для покращення освітньої та медичної галузі району. Розповів і про підтримку місцевого бізнесу, представники  якого готові співпрацювати із місцевою владою задля економічного  розвитку краю.

 

Область:

Волинська область

Source:

Сайт Волинської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...