Перспективи Вишнівської об’єднаної територіальної громади

Про те, що у Любомльському районі бути Вишнівській об’єднаній територіальній громаді, вирішили місцеві жителі. Адже згідно із перспективним планом, тут мало б бути лише три ОТГ з центрами у місті Любомлі, селищі Головне та селі Гуща.

Однак після поіменного опитування, що провели депутати Вишнівської сільради на своїх округах, та обговорення на сходах селян, остаточно вирішили: створити свою Вишнівську громаду. 30 квітня цього року тут відбудуться вибори голови об’єднаної територіальної громади та депутатів.

Селяни «поламали» перспективний план ОТГ

– Я їздив на сходи селян Штунської, Олеської, Ладинської, Радехівської та Римачівської сільрад. Всі вони погодилися об’єднатися в єдину громаду з центром у Вишневі, – каже Вишнівський сільський голова, а нині кандидат на посаду голови Вишнівської ОТГ Віктор Сущик. – Так був «зламаний» перспективний план. Звичайно ж, ми працювали з Кабміном, з Волинською облдержадміністрацією, щоб роз’яснити і довести, що наша громада має право на життя.

Віктор Сущик сільським головою першу каденцію. Сам родом із Любомльського району.

– Вирішив стати головою, бо мене попросила громада, – розповідає про свій шлях до роботи в органах місцевого самоврядування. – Колишній голова пішов на пенсію. Я живу в Вишневі вже 20 років. Мене знали і запропонували взяти участь у виборах. Люди підтримали і довірили керівництво Вишнівською громадою.

Вивчаючи польський досвід у реформі децентралізації, а також громад, які вже створені в Україні, зрозумів, що кращого виходу, аніж створити ОТГ – немає. Так показує практика. Ми часто зустрічаємося з польськими колегами, вони шкодують, що ми раніше не розпочали цей процес. Неодноразово від голів ОТГ, які діють в Україні, також чув, що лише після об’єднання почалось будівництво та розвиток у місцевих громадах. Звичайно, спочатку важко всім. Але в об’єднаних громадах є перспектива. Повну версію читати ТУТ

 

Область:

Волинська область

Source:

«Район»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...