Ця об’єднана громада навчилася робити гроші зі сміття і ремонтувати дороги (+відео)

“Тепер в громади немає відбою від клієнтів та інвесторів! Прохання поширювати це відео для 164 385 депутатів місцевих рад! Може, воно надихне їх, та історія успіху Іллінців повториться багато разів!”, – так прокоментували відео у громадській організації “Суспільне око“.

Стало цікаво, що це за місто? Іллінці –  місто в Україні, центр Іллінецької міської територіальної громади та Іллінецького районуВінницької області. Мешкає в ньому більше 11 тисяч жителів. Там вже утворена об'єднана громада. Ось, яку інформацію вдалося знайти від прес-служби громади.

Щодо сортувального заводу:

“В Іллінцях збудують сміттєсортувальний завод, який здатен переробляти 120 кубометрів твердих побутових відходів на добу. На території міського звалища вже розпочато роботи для впорядкування території та підготовки майданчика під забудову, як повідомляє «Інформаційна Вінниччина». З обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища на реалізацію проекту для початку виділено 3 мільйони 500 тисяч гривень”.

Щодо нових доріг у місті: 

“Тутешні ентузіасти дивують всіх простих жителів міста Іллінці. Цього разу вони взялися до дорожнього покриття. Вже понад 3-х років чекали жителі від Укравтодору нового покриття доріг в місті Іллінці. Надсилали листи, клопотання. Це не можна було витримати. Довелось ремонтувати дорожнє покриття своїми силами. Створився колектив однодумців, які спланували всі витрати на будівництво доріг Іллінців. Утворилась місцева організація, яка заручилась опорою європейського фонду з розвитку місцевої інфраструктури. Зокрема були надані кошти на матеріали – асфальт та щебінь. Технікою та паливом пожертвували тутешні підприємці. Мешканці власноручно почали роботи з ремонту. Взялися не тільки за дороги, а й за краї – асфальтували також пішоходні доріжки, звертали увагу на водостіки. В підсумку витрати на заготівлю одного метру дорожнього покриття стала не більше 150 грн. Це втричі менше за вартість державного підприємства. Після ремонту головних доріг, мешканці повірили у власні здібності і приступили наносити дорожнє покриття там, де його повік не існувало. Кожен був заінтересований витратити свої ресурси в розвиток дорогого міста Іллінці. З кар’єру за містом було викопано понад 140 кубометрів піску, з околиць забутого колгоспу демонтували залишки спорудження і розбили на найбільш проблемних ділянках вулиць. Насправді, можна не бути сильним фахівцем, щоб робити ремонт дороги. Більшість жителів після висипки нового дорожнього покриття надто уважно почали ставитись до їх використання. В місті Іллінці були розвішані дорожні знаки щодо ваги транспортних засобів, перед виїздом з брудних ділянок на асфальтовані дороги стали чистити агротехніку. Цим вдалим досвідом треба надихнути людей інших міст і сіл”.

Хотілося б це побачити і на власні очі, а дещо, можливо, й перейняти, адже проблеми маленьких міст однакові, а шляхи вирішення різні.

Область:

Вінницька область

Громади:

Іллінецька міська об’єднана територіальна громада Іллінецька територіальна громада

Source:

Пологівські вісті

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...