Євросоюз надасть 90 млн. євро на підтримку проектів по децентралізації в Україні

Європейський союз готовий надати Україні 90 млн. євро, які потрібно спрямувати на проекти децентралізації. Про сказав Комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком.

За словами Йоганесса Хана, наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими і європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, що фінансуватимуться з цих коштів.

Геннадій Зубко наголосив, що українська сторона пропонує в рамках технічної підтримки Офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи, у тому числі виділення значних ресурсів для здійснення зав’язків з громадськістю, навчання та коучингу: «Такі групи надаватимуть технічну допомогу через навчання місцевих органів влади на всіх рівнях. Крім того, групи також координуватимуть підготовку новообраних депутатів, а також державних службовців, щодо своїх нових повноважень з управління».

«Інший напрямок, на який будуть спрямовані кошти від ЄС, – зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що Україна розраховує на підтримку європейських партнерів та надання експертної допомоги в адаптації та впровадженні нового законодавства у сфері регіональної політики.

«Ми зацікавленні у створенні мережі агентств або офісів з навчання та підготовки кадрів в регіонах для розробки та реалізації проектів регіонального розвитку, в тому числі проектного аналізу та управління інвестиційними проектами», - сказав урядовець.

«Україна очікує на інформаційно-експертну підтримку європейських партнерів процесу внесення змін до Конституції України. Для нас також важлива підтримка розробки пакету законодавства з питань децентралізації у 22 сферах і, особливо базових законів щодо самоврядування, префектів, адмінтерустрою, земельних відносин, податкового та бюджетного законодавства, соціальних стандартів, адміністративних послуг, місцевої поліції», - наголосив Геннадій Зубко.

11.09.2015 - 17:37 | Views: 13438
Євросоюз надасть 90 млн. євро на підтримку проектів по децентралізації в Україні

Tags:

H.Zubko SFRD

Source:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...