Лохвицька і Василівська громади об’єднуються

Питання проведення добровільного об’єднання територіальних громад м. Лохвиця, с. Криниця Лохвицької міської ради з територіальними громадами Лохвицького району в Лохвицьку територіальну громаду з центром у місті Лохвиця було ініційоване Віктором Радьком на правах Лохвицького міського голови ще у грудні 2016 року.

21 січня 2017 року у районному Будинку культури відбулися громадські слухання з приводу цього питання. У результаті проведеного голосування ініціатива міського голови була підтримана територіальною громадою, яка висловилася за те, щоб до неї за своїм бажанням приєднувалися інші громади Лохвицького району.

23 лютого відбулося пленарне засідання 17 сесії Лохвицької міської ради 7 скликання, на якому депутати міської ради одноголосно дали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад району у Лохвицьку територіальну громаду з центром у місті Лохвиця.

Наступним кроком стало звернення Лохвицького міського голови В.І. Радька до Харківецької, Безсалівської, Бербеницької, Білогорільської, Васильківської, Гирявоісковецької, Ісковецької, Жабківськівської, Лучанської, Ригівської, Свиридівської, Яхниківської сільських рад з пропозицією про добровільне об’єднання територіальних громад в одну Лохвицьку територіальну  громаду з центром у місті Лохвиця.

Сільські ради розглядали цю пропозицію протягом місяця шляхом проведення громадських слухань серед свого населення. У результаті від пропозиції про об’єднання відмовилися усі вищезгадані сільські ради, окрім Васильківської.

Виникла необхідність у організації чергового громадського слухання, аби заручитися підтримкою лохвицької громади в питанні проведення добровільного об’єднання територіальних громад міста Лохвиця, села Криниця  Лохвицької міської ради та сіл Васильки, Гаївщина, Христанівка Васильківської сільської ради в Лохвицьку об’єднану територіальну громаду з центром у місті Лохвиця.

“У разі створення ОТГ нас чекають вибори. Я хочу, щоб люди знали: ми «не тримаємося за  стільці» і йдемо на цей крок усвідомлено”, – сказав, звертаючись до присутніх у залі Лохвицький міський голова Віктор Радько.

“Я дякую Васильківському сільському голові Валентині Петрашевій, що вона так само вболіває за своє село і його людей. Тоді, на громадських слуханнях у Васильках, була присутня третина села. Всі розуміють,що так далі жити не можна, треба розвиватися. А на сьогодні саме об’єднання територіальних громад є механізмом покращення життя наших людей”, – резюмував Віктор Радько та як головуючий громадських слухань поставив на голосування питання проведення добровільного об’єднання територіальних громад міста Лохвиця, села Криниця Лохвицької міської ради та сіл Васильки, Гаївщина, Христанівка Васильківської сільської ради в Лохвицьку об’єднану територіальну громаду з центром у місті Лохвиця.

Присутні у залі схвалили це рішення одноголосно.

Область:

Полтавська область

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...