Об’єднані громади писатимуть свої “малі Конституції”

Протягом квітня керівництво об’єднаних громад Тернопільщини працюватиме над Статутами та Правилами благоустрою громад.

У рамках реалізації проекту “Ефективний розвиток об’єднаних громад” учасники з 9-ти об’єднаних громад Тернопільської області візьмуть участь у тренінгах на яких розглянуть теми з підготовки та написання проектів Статуту територіальної громади та Правил благоустрою території.

“Спілкуючись з керівництвом громад ми часто чуємо занепокоєння, що села і селища, які об’єднаються навколо центральної садиби, віддаватимуть всі ресурси в “центр” і вони не матимуть впливу на прийняття рішень щодо інфраструктурних проектів. Ці питання можна зняти завдяки прийняттю відповідних норм у Статуті громади” – коментує керівник проекту, голова ГО “Центр розвитку громад” Максим Черкашин.

Для ефективного проведення освітніх заходів організатори запросили кращих вітчизняних експертів та практиків. Тему з підготовки проекту Статуту територіальної громади розкриють експерт Інституту Політичної Освіти Тарас Случик та експерт Реанімаційного Пакету Реформ Іван Лукеря. Допомагати у написанні Правил благоустрою території будуть практики з великим досвідом роботи у комунальній сфері Олег Соколовський – начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради та Оксана Лобурак – заступник начальника відділу благоустрою та екології Тернопільської міської ради

“При підготовці освітньої програми ми також врахували побажання громадських активістів, які проживають в громадах. Тому ми розглянемо, як додатки до Статуту, Положення про громадські ініціативі, Звітування міського голови і депутатів та інші документи, які допоможуть зробити роботу громад більш прозорою” – зазначає заступник керівника ГО “Центр розвитку громад” Рустам Ергешов.

Перший тренінг пройде 6-7 квітня у готелі Камелот в рамках проекту “Ефективний розвиток об’єднаних громад”, який реалізовують громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy, NED).

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 September 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 September 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 September 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 September 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...