Степан Барна: Голови громад мають усвідомлювати свою відповідальність за несанкціоновані сміттєзвалища

На Тернопільщині, щоб уникнути стихійних сміттєзвалищ, планують створити центри збору сміття, на яких будуть сміттєсортувальні лінії. Голів же місцевих громад, які допускатимуть несанкціоновані сміттєзвалища, будуть штрафувати. Крім того, невдовзі стежити за тим, щоб не відбувалося тотальне засмічення краю, будуть екологічні шерифи.

Про це заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час телеефіру у програмі «Акценти тижня» на місцевому каналі ТТБ.

«На сьогодні вздовж річки Дністер Державна екологічна інспекція вже провела обстеження. У місцях, де є стихійні сміттєзвалища, проведені приписи головам громад, які мають зайнятися утилізацією цього сміття. Разом із тим розглядається також стратегія поводження з твердими побутовими відходами на рівні управлінь житлово-комунального господарства та екології Тернопільської ОДА. Головне завдання – сформувати на Тернопільщині п’ять-шість центрів збору сміття, де має бути сміттєсортувальна лінія, а також сміттєпереробний завод. Тоді в області це питання вирішиться, а проблема як така зникне взагалі», – наголосив Степан Барна.

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...