Костянтин Бриль: «Децентралізація - приклад найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності»

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Головна мета – спілкування з місцевими аграріями стосовно наболілих питань жителів району. Участь у зустрічі також взяли народні депутати України Ігор Артюшенко та Володимир Бандуров.

Костянтин Бриль підкреслив важливість проведення таких зустрічей з людьми на місцях.

- Вважаю, що ніяке спілкування в кабінетах не може замінити можливості почути проблеми людей особисто. Одне з найактуальніших питань на місцях – реформа децентралізації, проголошена Президентом України Петром Порошенком. Я можу назвати її прикладом найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності. Причому люди дійсно бачать її перші  результати у вигляді реконструкції об'єктів, як наприклад, Комишуватська поліклініка, будинок культури чи інших. Упевнений, ця реформа має завершитись у найближчі два роки. Адже нині  децентралізація впроваджується одночасно в обох напрямках: як на місцях, так і на державному рівні. Наприклад, це стосується прямих бюджетних відносин між держбюджетом та громадою. В поточному році чимало соціальних навантажень було передано на місця. Проте одночасно ми розуміємо, що й гроші, зароблені громадою, мають іти до вашої скарбнички, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні на зустрічі аграрії  порушили чимало актуальних проблем. Зокрема щодо земельних питань. Очільник регіону наголосив, що нині в області лунає чимало критики. Найбільше людей турбує можливість розпоряджатись земельними ділянками, що знаходяться поза межами населених пунктів. За словами Костянтина Бриля, земля має належати громадам, і цю думку підтримують чимало народних депутатів, які нині працюють над законопроектом №4355.

 Крім того, минулого року захід «Урожай», який був проведений у Запорізькій області, за приблизними підрахунками дає до 100 мільйонів гривень додаткових надходжень у бюджети різних рівнів. Тож у 2017 році ця програма буде продовжена більш активно. Головне, аби самі сільгоспвиробники були зацікавлені в розвитку власної громади.

Область:

Запорізька область

Source:

Сайт Запорізької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...