У Волноваському районі відбулась нарада з питань децентралізації

У Волноваському районі під головуванням в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Биченко Людмили Анатоліївни пройшла нарада з вирішення питань доцільності внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Донецької області.

У нараді прийняли участь голова Волноваської райдержадміністрації Баранник О.Л., голова районної ради Лубінець В.Д., секретар Вугледарської міської ради Іваницький В.В., голова Степненської сільської ради Мар’їнського району Шаповалов Г.В. начальники відділів, структурних підрозділів РДА , голови селищних, сільських рад, депутати районної ради, керівники сільськогосподарських підприємств, керівники установ та організацій району.

Активно обговорювались варіанти об’єднання та зміни до Перспективного плану формування територій громад Донецької області, виходячи з економічного обґрунтування, відповідності законодавству, кадровому та ресурсному потенціалу громад.

Людмила Биченко наголосила на необхідність об’єднання відповідно до діючого законодавства, а також зазначила, що територіальні громади, які вирішили об’єднатися без урахування затвердженого Кабінетом Міністрів не гарантується надання статусу спроможних та отримання відповідних повноважень і прямих міжбюджетних відносин з Державним бюджетом.

Також, розповіла про фінансову, інформаційно – просвітницьку, організаційну, методичну підтримку державою добровільного об’єднання територіальних громад, надання коштів у вигляді субвенцій на формування інфраструктури згідно з планом соціально – економічного розвитку такої територіальної громади, за умови, якщо її межі повністю відповідають межам, визначеним Перспективним планом формування територій громад Донецької області.

У обговорені активно висловлювали свої пропозиції щодо об’єднання голови Мирненської, Новотроїцької селищних рад, Златоустівської, Хлібодарівської сільських рад та Степненської сільської ради Мар’їнського району.

Область:

Донецька область

Громади:

Волноваська міська об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Донецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...