Ще в трьох селах Кіцманського району відбулися громадські слухання з питань добровільного об’єднання територіальних громад

В Кіцманському районі в селах Суховерхів, Давидівці та Ошихліби відбулися громадські слухання, на яких розглядали  питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Перед присутніми жителями сіл із роз’ясненнями реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, порядку створення об’єднаних територіальних громад, формування джерел наповнення місцевих бюджетів, з інформацією щодо кола повноважень старости, можливостей і ризиків новостворених громад виступили начальник відділу з питань  містобудівного кадастру та регіонального розвитку управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Христина Марчук, заступник голови районної державної адміністрації Галина Мельничук, юрист-консультант Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Вікторія Чебан, регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Євген Прокопець.

До Суховерхівської та Ошихлібської сільських рад надійшла одна пропозиція щодо об’єднання – від міста Кіцмань. В селі Суховерхові на громадських слуханнях більшістю голосів цю пропозицію підтримали (95 осіб взяло участь в голосуванні, 89 проголосувало «за»). Натомість в селі Ошихліби на громадських слуханнях,  в яких  прийняли участь близько 130 осіб після обговорення пропозиції Кіцманської  міської  ради, жителі села вирішили поки що утриматись від об’єднання.

Також слухання щодо об’єднання відбулись в селі Давидівці, куди надійшло дві пропозиції про об’єднання – від міста Кіцмань та від села Ставчани. Після обговорення пропозицій присутні жителі села погодилися надати згоду на об’єднання з адміністративним центром в  місті Кіцмань.

Результати громадських обговорень будуть винесені на сесії сільських рад, які приймуть остаточне рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Область:

Чернівецька область

Громади:

Кіцманська міська об’єднана територіальна громада Кіцманська територіальна громада

Source:

Сайт Чернівецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...