Що чисельніша громада, то більше видатків, - голова Красноїльської ОТГ

Степан Драгун каже, що об'єднання у громаду не проходило гладко.

Наша громада спроможна, і ми цілком можемо самі себе протримати. Звісно, що більше людей у громаді, то більше коштів громада отримає. Але з іншого боку, що більше людей, то більше видатків. Тому варто шукати золоту середину – не намагатися бути надто великою громадою, і надто малою. Так вважає голова Красноїльської ОТГ Степан Драгун.

Звісно, об’єднання у нас не проходило гладко. Нам, наприклад, пропонували об’єднатися з Чудеєм, Їжівцями та ще низкою сіл в одну Чудейську громаду. Але ми не погодилися, і на сходках громади вирішили залишитися окремою громадою разом зі Старою Красношорою. Вважаю, ця кількість населення є оптимальною.

Що стосується коштів, то, звичайно, розподіляти їх потрібно не лише за кількістю населення, а й за потребами. Тому, аби «підтягнути» те, що потребує допомоги, люди й вирішили об’єднуватися.

Адже ми нині отримали медичну субвенцію розміром 8 мільйонів, хоча трохи більше 5 мільйонів гривень віддали Центральній районній лікарні, адже у нас немає стаціонарного лікування. Однак дістатися до району – не проблема, автобуси їздять щогодини. За кошти, що залишилися, утримуватимемо два ФАПи та амбулаторію.

Крім цієї субвенції, є ще інша допомога, за яку з’явиться можливість добудувати школи, садочки, яких нам особливо не вистачає. Хочемо також провести капітальний ремонт доріг, особливо 4 кілометри шляху до Старої Красношори, поточні ремонти також не завадило би провести.

Ще до утворення громади у нас функціонувала власна пожежна частина, яка обслуговувала і сусідні села. Нещодавно Стара Красношора отримала в подарунок від поляків пожежну машину. Звісно, нині нам простіше буде утримувати штат, адже надходжень значно побільшало.

Область:

Чернівецька область

Громади:

Красноїльська селищна об’єднана територіальна громада Красноїльська територіальна громада

Source:

«Погляд»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

10 September 2024

Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine

Українські громади можуть долучитися до Місії...

Асоціація міст України спільно з партнерами оголошують конкурсний відбір для українських громад на участь у проєкті...

10 September 2024

Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік

Моніторинг стану системи паспортизації...

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підготував моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад-партнерок за 2024...

10 September 2024

U.S. and Ukraine Communities Form Partnership

U.S. and Ukraine Communities Form Partnership

On September 7, the cities of Algona, Washington, USA, and Kostopil, Rivne Oblast, Ukraine, embarked on a significant...

10 September 2024

The Zolochiv Health Trails. A one-of a-kind recreation and economic project

The Zolochiv Health Trails. A one-of a-kind...

At the end of August, the Zolochiv community in the Lviv Oblast opened the Zolochiv Health Trails featuring 30...