Чому не можна опускати руки? Про це знає господар Олег Кохман

Господарем його називають у рідних Великих Гаях, особливо після того, як утворилась об’єднана територіальна громада і він її очолив. Справ відтоді додалось так багато, що розписана кожна хвилина і кожна година заздалегідь і наперед. Просто у Кохмана характер такий:  не перекладати роботу на підлеглих а… співпрацювати з ними.  Цієї неділі він звітував про зроблену роботу за рік. У Народному Домі Великих Гаїв  (Тернопільський район) ніде було яблуку впасти, стільки зібралось бажаючих послухати свого лідера.

Відкрили добровільну пожежну команду, встановили зрошувальну систему на стадіоні (Великі Гаї); відкрили поліцейську станцію, реконструювали шатровий дах приміщення клубу, замінили вікна у дитсадку (Товстолуг); придбали комп’ютерний клас, замінили вікна у школі (Грабовець);  реконструювали водозабір; закупили у дільничну лікарню біохімічний аналізатор крові, реконструювали вуличне освітлення (Баворів); встановили автобусні зупинки, зремонтували котельню в садочку, зробили бруківку на подвір’ї школи (Скоморохи) – це тільки незначна дещиця того, що було зроблено по селах, які приєднали. Присутні ознайомились із структурою власних доходів бюджету громади за минулий рік та їхніх видатків. Впродовж року працювали програми – соціального захисту окремих категорій населення Великогаївської сільської ради, яка розрахована до 2020 року;  житлово-комунального господарства;  розвитку фізкультури і спорту;  позашкільної освіти стосовно дітей, молоді та сім’ї. У планах на майбутнє будівництво будинку творчості, спортивно-оздоровчого комплексу, амбулаторії, створення музею, реконструкція співочого поля тощо.

Тож у чому полягає мета стратегії розвитку громади? У досягненні економічного зростання, збільшенні добробуту мешканців громади, підвищенні життя населення та реалізації інтересів усіх сіл об’єднаної громади. Детально про це розповіла у своєму виступі Галина Кравченюк – начальник відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності. Сюди входить  використання енергоефективних технологій, енергозбереження в комунальних закладах, якість доріг, запровадження системи поводження з твердими побутовими відходами, створення системи водопостачання населених пунктів громади, сучасні підходи в системі освіти, покращення надання адміністративних послуг населенню тощо. Отож у найближчому часі на мешканців громади чекає обговорення стратегічного плану розвитку(особливо  з учнями-старшокласниками, працівниками соціальних сфер, з підприємцями). Актуальним буде також проведення анкетування з вищезгаданих питань. В обговоренні виступів взяли участь – голова райдержадміністрації Олександр Похилий, депутати, педагоги, бібліотекарі, мешканці села. «Я впевнений, –   сказав Олег Кохман, – що намічені кроки до покращення добробуту і стабільності розвитку нашої громади можливо здійснити тільки за умови грамотного планування та чіткого виконання запланованого. Все в наших руках. Тому їх не можна опускати».

Область:

Тернопільська область

Source:

«Реально»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 October 2024

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи працюють над пілотним проектом з удосконалення моніторингу рішень ОМС, - В’ячеслав Негода

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи...

Удосконалення системи моніторингу рішень органів місцевого самоврядування та системи координації виконання завдань –...

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 October 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 October 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...