Децентралізація. Досвід Першотравенська

Бюджет міста Першотравенська (Дніпропетровська область) за 2016 рік у порівнянні з 2015 роком доходи збільшились у 1,3 разу. На черговій сесії міської ради депутати мали змогу розподілити на потреби містян вільний залишок бюджетних коштів – 13,6 мільйона гривень. Для 29-ти тисячного міста це чимала сума.

На засіданні чергової 18 сесії міської ради Першотравенська депутати заслухали звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік. Як зазначила заступник міського голови – начальник міського фінансового управління Тетяна Макаренкова, зведений бюджет міста у сумі 170,5 мільйона гривень виконано на 104,1% або на 177,5 мільйона гривень. Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої політики та інформації Першотравенської міської ради.

Власні доходи міського бюджету в 2016 році склали 85,6 мільйона гривень, що становить 108,6% від плану. Саме ці кошти має повноваження розподіляти міська рада на вирішення нагальних питань життєдіяльності міста. Видаткову частину міського бюджету 2016 року виконано на 94% в обсязі 167,2 мільйона гривень. В порівнянні з 2015 роком вона зросла на 12,9 мільйона гривень. В структурі видатків загального фонду міського бюджету пріоритет мали галузі бюджетної сфери (освіта, охорона здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення населення, культура та мистецтво, фізична культура і спорт), на які було спрямовано 127,2 мільйона гривень. На соціально захищені видатки міського бюджету (заробітна плата, медикаменти, харчування, трансферти населенню, оплату енергоносіїв) було направлено 125,8 мільйона гривень. До державного бюджету містом перераховано реверсної дотації 4,8 мільйона гривень. На фінансування житлово-комунальногого господарства міста у 2016 році спрямовано 21,3 мільйона гривень.

Також Тетяна Макаренкова доповіла про внесення змін до міського бюджету 2017 року. За її словами, станом на 1 січня поточного року вільний залишок бюджетних коштів по загальному фонду становить 15,2 мільйона гривень, в тому числі: власні доходи міського бюджету – 13,6 мільйона гривень, освітня субвенція – 1,4 мільйона гривень, медична субвенція – 268 тис. грн.

Розглянувши пропозиції головних розпорядників коштів депутати додаткво спрямували залишки бюджету на:

  • на виготовлення проектно-кошторисної документації задля проведення капітального ремонту ДЮСШ «Шахтар» та спортивного майданчика «Лотос», а також на придбання устаткування для повноцінного проведення занять з тхеквондо (даянг).
  • на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту приміщень у будинку культури «Шахтар»
  • на поповнення бібліотечного фонду будинку культури «Шахтар»
  • на збільшення фонду оплати праці педагогічних працівників школи естетичного виховання.
  • на оснащення технікою амбулаторій та центральної лікарні міста для впровадження системи електронного запису на прийом до лікарів;
  • на капітальний ремонт приміщень амбулаторій № 1, 2
  • на придбання техніки, матеріалів та медикаментів для хворих з діагнозом Ко-інфекція (туберкульоз, ВІЛ-інфекція, СНІД);
  • на збільшення фонду оплати праці педагогічних працівників
  • на капітальний ремонт дошкільних закладів освіти
  • на поточний ремонт центральних доріг та внутрішньоквартальних проїздів
  • на капітальний ремонт об’єктів житлового фонду на виготовлення проектно-кошторисної документації з капітального ремонту вулиць міста.

Окрім того, міською радою були зарезервовані кошти у сумі 1,1 мільйона гривень на виконання програми щодо забезпечення депутатської діяльності; для надання субвенцій державному бюджету на виконання міських програм (правоохоронна та призовна діяльність, цивільний захист тощо), а також на проведення конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками» - 500 тисяч гривень.

Після запропонованих змін загальний обсяг дохідної частини міського бюджету становить 188 млн грн. Після проведених змін обсяг зведеного бюджету міста по видатках збільшився на 14,8 млн грн за рахунок вільного залишку коштів (загальний фонд - 182 млн грн, спеціальний фонд - 20 млн грн).

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Першотравневська сільська об'єднана територіальна громада Першотравенська територіальна громада

Source:

Сайт АКМЦ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...