Серед чотирьох ОТГ Рожнятівщини найефективнішою може стати Брошнів-Осадська об’єднана територіальна громада

Брошнів-Осадська ОТГ у разі об’єднання може стати самодостатньою громадою та матиме усі можливості для соціально-економічного розвитку.

Про це заявив директор відокремленого Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк на зустрічі з громадськістю села Креховичі, яка була ініційована РВ Асоціації міст України в рамках інформаційно-роз’яснювальної поїздки до Рожнятівського району з питань створення Брошнів-Осадської ОТГ. Він зазначив, що згідно перспективного плану  на Рожнятівщині передбачено створення чотирьох ОТГ, серед числа яких однією з найпотужніших назвав саме Брошнів-Осадську.

«Це територіальна громада, яка має значні кошти та ресурси. При утворені Брошнів-Осадська ОТГ матиме реверсну дотацію. Громада зароблятиме на свої потреби значно більше та розпоряджатиметься своїми коштами», — резюмував Руслан Пансюк.

На зустрічі із сільською громадою Руслан Панасюк також наголошував на змінах, які слід очікувати у галузі охорони здоров’я. Зокрема,  йшлося про створення госпітальних округів вторинної медичної допомоги в області. Так, говорить він, передбачено створення п’яти таких округів у межах області, з яких чотири – другого рівня та один – першого з центрами у Івано-Франківську, Надвірній, Коломиї, Калуші та Косові.

 «Буде створюватись госпітальна рада на рівні госпітального округу, куди входитимуть представники різних ОТГ. Громади спільно формуватимуть бюджет на вторинну медичну допомогу.  Ви самі будете вирішувати, де у вас повинна бути базова лікарня, або, скажімо, де створюватися реабілітаційний центр», — наголосив Руслан Панасюк.

Насамкінець, директор відокремленого Центру розвитку місцевого самоврядування нагадав, що у 2015 році у межах області було створено перших чотири ОТГ. У 2016 році було утворено ще вісім об’єднаних територіальних громад. Зараз бажання об’єднатися висловлюють і інші  потенційні територіальні громади.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Брошнів-Осадська селищна об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...