Громада Сакунихи налаштована на приєднання до Недригайлівської ОТГ

За це проголосували присутні на зборах громади жителі села. До обговорення реформ децентралізації в Недригайлівському районі долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко та заступник голови обласної ради Тетяна Головко

Як повідомила присутнім Сакуниський сільський голова Лариса Осіння, у минулому році до їхньої сільської ради надійшла пропозиція щодо об`єднання від Коровинської сільської ради. І депутати проголосували за підтримку такої пропозиції, що викликало значний резонанс серед місцевих жителів. Були як прихильники так і противники цього рішення. Тому у селі Сакуниха відбулися чергові збори громади, котрі рекомендували депутатам скасувати рішення щодо об’єднання. І в грудні минулого року відбулася сесія сільської ради, на якій депутати скасували попереднє рішення.

3 березня у Сакуниському сільському клубі було проведено чергові громадські слухання щодо цього питання.

За словами Олександра Марченка, рішення щодо того, з ким об’єднуватися, має приймати лише місцева громада. Але при цьому необхідно зважити всі «за» і «проти», розуміти подальші перспективи об’єднання і нести відповідальність за прийняте рішення. Обласна та районна влада може лише допомогти на шляху втілення реформ, але вибір – лише за  місцевою громадою.

Координатор Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Ніна Мельник зазначила, що суть реформи в тому, що найважливіші питання життєдіяльності громад приймаються не депутатами, а виборцями, які керують процесом. Сьогодні всі повинні впливати на процеси, а не стояти осторонь.

Під час обговорення учасники наради говорили про те, що у випадку приєднання Сакунихи до Коровинець, головні об`єкти інфраструктури об`єднаної громади будуть у Коровинцях, і жителям Сакунихи доведеться долати значно більшу відстань, ніж до Недригайлова. Наголошували і на недоцільності підвезення учнів до навчального закладу у Коровинцях повз Недригайлівську опорну школу, у якій створено всі необхідні умови для освіти.

За результатами засідання було прийнято звернення ініціативної групи до Сакуниського сільського голови та депутатів ради, щодо ініціювання скликання позачергової сесії, на якій рекомендувати депутатам прийняти рішення про ініціювання приєднання в наступному році до Недригайлівської селищної ради. За це рішення проголосували  присутні у залі жителі Сакуниської сільської ради.

Область:

Сумська область

Громади:

Недригайлівська селищна об’єднана територіальна громада Недригайлівська територіальна громада

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...