Децентралізація дасть поштовх для інших реформ, - Володимир Гройсман

Реформа з децентралізації влади дасть поштовх для розвитку інших реформ та місцевої економіки, переконаний Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він заявив під час конференції "Трансформація’17. Що змінять реформи в житті українців".

"Вважаю, що ця реформа буде абсолютно позитивною по відношенню і до інших реформ, які потрібно зробити: охорони здоров'я, освіти, культури, поглиблення інших сфер. Більше того, це серйозний економічний двигун. Ми маємо розуміти: на місцях твориться національний продукт. Коли на місцях є ресурси, буде розвиватися локальна економіка. Це дуже важливо для нашої держави", - зазначив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зауважив, що система управління державою раніше була неефективною. "Ініціатива знизу, на базовому рівні була просто пригнічена. Усе було централізовано і сконцентровано у Києві", - зазначив він.

Сьогодні в Україні вже три роки успішно триває реформа з децентралізації. У її результаті в країні вже об'єдналися сотні територіальних громад. Їхні власні бюджети зросли у 3-5-7 разів.

Так, протягом 2015-2016 років місцеві бюджети щорічно збільшувалися на 50%. Тільки у 2016 році місцеві бюджети акумулювали додаткових 50 млрд грн, зазначив Володимир Гройсман.

"Поєднання повноважень територіальної основи, яка є самодостатньою, і фінансового ресурсу дає можливість нам побудувати якісні послуги на території", - зауважив він.

"І як Віце-прем’єр-міністр, і як Голова Парламенту, і як Прем’єр-міністр я боровся, борюся і буду боротися за цю реформу. Я все буду робити для того, щоб децентралізація влади продовжувалася, щоб ми збільшували інституційні можливості органів місцевого самоврядування. Тут дуже важливо змінювати виборчу систему, щоби система відображала реальний стан речей, і далі продовжувати цю реформу", - зазначив він.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...