Сумщина – одна із кращих в Україні щодо впровадження реформи децентралізації

Як повідомив Микола КЛОЧКО під час щорічного звіту на сесії обласної ради, в області на принципах добровільності, економічної ефективності та відповідальності створено 15 об’єднаних територіальних громад (1 міська, 7 селищних та 7 сільських).

«У 13 об’єднаних територіальних громадах (крім Тернівської) у грудні відбулися перші місцеві вибори, проведені перші сесії місцевих рад (затверджено склад виконавчих комітетів та місцеві бюджети на 2017 рік)».

З метою приведення проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумської області, схваленого рішенням Сумської обласної ради від 25.06.2015, відповідно до вимог чинного законодавства Сумська обласна державна адміністрація підготувала та внесла на розгляд Сумської обласної ради нову редакцію проекту рішення «Про внесення змін до проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумської області», який схвалено 07.10.2016.  Схвалений в новій редакції проект Перспективного плану разом з паспортами спроможних територіальних громад направлений в установленому порядку на затвердження Кабінету Міністрів України.

«Слід зазначити, що в області діє робоча група зі сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад згідно з перспективним планом формування територій громад Сумської області, яка надає організаційну допомогу у створенні органів управління місцевого самоврядування спроможних територіальних громад, інформаційну, методичну та іншу підтримку, – зазначив очільник області. – Разом з цим 13 новоствореним об’єднаним територіальним громадам у 2016 році з обласного бюджету виділено 23,4 млн. гривень на їх підтримку та розвиток».

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...