Ефективне управління місцевими бюджетами

В Івано-Франківському регіональному відділенні АМУ відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Бюджети громад. Підвищення ефективності управління місцевими бюджетами», організований в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Захід пройшов за сприяння департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації.

У практикумі взяли участь начальник головного управління Державної казначейської служби в Івано-Франківській області Віра Смачило, начальник фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Вікторія Сусаніна, заступник директора департаменту фінансів ОДА ГаннаКачур,виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук, директор відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, начальники фінансових управлінь, головні бухгалтери міських, селищних та сільських рад і ОТГ Прикарпаття та екперти.

Обговорено організаційно-правові основи бюджетного процесу на рівні місцевого самоврядування, зокрема особливості формування та виконання місцевих бюджетів; фінансові переваги та додаткові ресурси для ОТГ; контроль за дотриманням бюджетного законодавства. Також учасники заходу зосередили свою увагу на основних засадах формування місцевих бюджетів на 2017 рік. А саме - детально обговорили бюджетну політику на 2017 рік; делеговані повноваження та форми співробітництва територіальних громад; проблемні питання та загрози для місцевих бюджетів. Окремою темою став порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів.

Юрій Стефанчук за підсумками заходу зазначив, що 2017 рік буде непростим для фінансистів області, які стурбовані тим, що делегування державою повноважень органам місцевого самоврядування належним чином не підкріплено фінансовим ресурсом. Приміром, освітня і медична субвенції не покривають загалом відповідні витрати на місцях.  Нині органи місцевого самоврядування отримали значно більше самостійності у прийнятті рішень і щодо фінансових можливостей. Більша частина власних фінансових ресурсів залишається на місцях для інвестування в ті чи інші соціальні проекти.

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...