Тупцювання на місці, або старт, який затягнувся: Тальнівська об’єднана територіальна громада почала гальмувати

(…)На Корсунщині організаційні моменти загалом уже позаду

Одночасно з Тальнівським районом вибори 18 грудня відбулись у двох новостворюваних об’єднаних територіальних громадах (надалі — ОТГ) — Набутівській та Стеблівській у Корсунь-Шевченківському районі. Головою Стеблівської став селищний голова Олексій Данильченко, який не новачок на цій посаді.

— Заступника мого, Олександра Баб’яка, наші депутати обрали на першій же сесії, — розповідає Олексій Володимирович. — Ми нікого з колишніх працівників сільрад не залишили за бортом. Із депутатами в мене повне взаєморозуміння, політичних теревенів не правимо, працюємо, бо є над чим — і мені, і виконкому, і депутатам.

— Людей потрібно поважати, мирить їх і поступатись перед колективною думкою. У нас було небагато пристрастей відразу після виборів, але гострота ця пройшла, — розповідає голова Набутівської ОТГ Олег Малюга.

 

— Секретаря обрали на першій сесії (ним стала секретар Бровахівської сільради Галина Сичкова), заступника — на другій сесії (ним стала сільський голова з Драбівки Ольга Ремех). В апараті виконкому ОТГ є працівники з усіх сіл громади.

У Тальному знайшли камені спотикання

А в Тальному в ОТГ міський голова Олексій Юрченко керує одноосібно: ні заступників, ні секретаря не обрано до цього часу. Чому? Бо тут передвиборчі пристрасті не припинились, а перетворились у післявиборчі. Боротьба і за крісло мера, і за мандати депутатів міської ради тут була гострою й напруженою. Серед кандидатів на мера переміг висуванець ВО «Свобода» Олексій Юрченко, а 26 депутатських мандатів розділили між собою аж дев’ять політичних партій. Зрозуміло, що жодна з партій не набрала переважної більшості, щоб претендувати на роль лідера (та ж ВО «Свобода», приміром, має лише два депутати).

— Більшість депутатів вирішили, що об’єднуючим началом має бути не колір прапора чи політичні гасла якоїсь партії, а зважені наміри й спільна робота на благо всієї громади, — говорить голова міськрайонної організації партії ветеранів Афганістану депутат Олексій Неділько. — Так виникла депутатська група міських депутатів «За добробут Тальнівщини», яка об’єднує 17 осіб. Це по чотири депутати від громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» та політичної партії «Громадянська позиція», три — від ВО «Черкащани», по два — від радикальної партії Олега Ляшка та партії ветеранів Афганістану, по одному — від партії «УКРОП» і ВО «Батьківщина». Головою цієї депутатської групи ми обрали депутата від ВО «Черкащани» Олександра Гижка. Наша група відкрита для приєднання інших депутатів, що переймаються проблемами ОТГ, які готові до ділових взаємин із головою, які не підміняють роботу на благо громади політичною тріскотнею і дебатами, кому справді болить душа за стан справ у місті та об’єднаних селах.

— Прикро, але вже з першого дня існування нашої депутатської групи міський голова Олексій Юрченко сприйняв це як конкурентну боротьбу з ним, — говорить депутат від «Справедливості» Володимир Міщенко. — Схоже, що для нього передвиборча боротьба триває. Звідси і несприйняття нас, депутатів, як таких же обранців населення, як і він сам. Наші кадрові пропозиції він однозначно відкидає, бо це, мовляв, не ті люди, що йому потрібні.

Позиція мера

— Те, що я запропонував своїх кандидатів, то вважаю, що кожен нормальний керівник має брати тих людей, які думають однаково з тобою, а не тих, до яких боїшся повернутися спиною, бо встромлять ножа, — пояснив міський голова Тального Олексій Юрченко.

Подальша наша розмова з паном Олексієм підтвердила, що господарські справи хоч і важливі, але політична площина для нього — невід’ємна складова його мерської діяльності.

— Це посада господарника, але оскільки на даний момент без політики прожити тяжко і неможливо, то на перший план вийшли політичні аспекти, — сказав пан Юрченко. А наприкінці нашої бесіди додав:

— На моє глибоке переконання, ми на цю ситуацію за деякий час дивитимемось, як на мишачу метушню(…) Повну версію читати ТУТ.

Область:

Черкаська область

Громади:

Тальнівська міська об’єднана територіальна громада Тальнівська територіальна громада

Source:

«Черкаський Край»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...