У Піщанській об’єднаній громаді розповіли про зроблене в минулому році

Близько трьох десятків проектів реалізували минулого року в Піщанській об’єднаній територіальній громаді. Про найвагоміші з них, консультанту проекту ПУЛЬС Полтавського РВ АМУ, розповів Василь Компанієць, заступник Піщанського сільського голови.

Серед значущих – переобладнання системи опалювання в котельні у будинку культури у селі Гориславці, капітальний ремонт окремих приміщень в гімназії, заміна вікон у гімназії та двох НВК. Реалізували в об’єднаній громаді і проекти з вуличного освітлення, відремонтували під’їзну дорогу до гімназії, сільської ради і стадіону, обгородили парканом початкову школу; у Кривушівському НВК відремонтували спортзал та замінили вікна, у Піщанській гімназії відремонтували їдальню, зробили капітальний ремонт окремих приміщень та інженерних мереж.

За кошти субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ, понад 200 тисяч гривень, переобладнали систему опалення в Гориславському клубі та придбали автомобіль швидкої допомоги, шкільний автобус.

– Система опалення у клубній котельні не працювала ще з 1980-х роках минулого століття. Тому минулого року ми обладнали там повітряну систему опалення замість водяної та встановили твердопаливний котел. Перевага цієї системи в тому, що котел можна вмикати тоді, коли це потрібно, а не увесь час. При цьому немає ніякої шкоди для системи, – розповідає Василь Компанієць. – У приміщенні клубу також знаходиться бібліотека та зал для тренувань творчих колективів. При цьому крило, де знаходиться бібліотека і зал для тренувань, постійно опалюється, а в глядацькому залі можемо включати опалення лише за потреби.

Серед планів на цей рік – відкриття ЦНАПу. Уже мають і приміщення під нього: обласна рада передала Піщанській об’єднаній громаді будівлю колишньої аптеки.

– Приміщення ідеально підходить під ЦНАП, у ньому є великий зал для прийому громадян, – зауважив Компанієць.

 

Область:

Полтавська область

Громади:

Піщанська сільська об’єднана територіальна громада

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...