Робочий візит до Балтського району

Голова обласної державної адміністрації Максим Степанов та голова обласної ради Анатолій Урбанський відвідали Балтський район, де разом з керівництвом міста та району оглянули будівництво спортивного комплексу, яке проводиться за ініціативи найбільшої об'єднаної територіальної громади у Одеській області.

Крім того, у ході візиту керівництво області провело робочу нараду з питань децентралізації та територіального об’єднання громад, участь у якій взяли тимчасово виконуючий обов’язки голови Балтської районної державної адміністрації Ярослав Дідух, голова Балтської районної ради Олексій Пантілєєв, Балтський міський голова Сергій Мазур, голова Кодимської районної державної адміністрації Вадим Козачок, голова Кодимської районної ради Геннадій Гладенький, керівники силових та правоохоронних відомств Балтського та Кодимського районів, начальники фінансових управлінь Балтської міської ради, Балтської та Кодимської райдержадміністрацій, представники Балтської міської та районної рад, Балтської райдержадміністрації, депутати обласної, міської та районної рад від м. Балта та району, сільгоспвиробники, керівники установ, підприємств, організацій, представники освіти та культури м. Балти та Балтського району.

Балтський міський голова Сергій Мазур розповів про основні напрямки роботи в рамках децентралізації, про переваги та пріоритети роботи міської влади з питань соціально-економічного розвитку.

Максим Степанов зауважив, що на прикладі об'єднаної територіальної громади м. Балта можна прослідкувати, як за позитивним прикладом проведення децентралізації в рамках проведення реформ, запроваджених Президентом України.

«Вони купують техніку, будують дороги, надходження в бюджет збільшилися майже в два рази. Це і придбання додаткового обладнання в лікарні, і початок будівництва спортивного комплексу. На жаль, не всі усвідомлюють переваги і позитивні моменти об'єднання територіальних громад, адже зробити це можна тільки добровільно відповідно до чинного законодавства. Наше завдання - проводити на якісному рівні інформаційно-просвітницьку роботу у населених пунктах, та забезпечити підтримку та реальну спроможність громад здійснювати реформи», - зазначив очільник області.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що у його планах збудувати нову структуру обласної державної адміністрації, у якій буде створено підрозділ, відповідальний за здійснення підтримки сільського господарства області та надання можливості користування пільговими програмами держави.

Область:

Одеська область

Громади:

Балтська міська об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Одеської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...