Херсонська область лідирує за темпами об'єднання громад, – Дмитро Бутрій

Успішне впровадження реформи децентралізації на Херсонщині відзначили Президент і Прем'єр-Міністр України. Про це повідомив на сьогоднішній нараді в ХОДА в.о. заступника голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

Під час сьогоднішньої наради з пріоритетних напрямів розвитку Великолепетиського, Верхньорогачицького, Горностаївського та Нижньосірогозького районів обговорили питання впровадження державної реформи децентралізації та виконання Закону України «Про добровільне об'єднання».

В.о. заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій, який курує питання об'єднання територіальних громад у Херсонській області, зауважив, що за 2016 рік область стала активним учасником реформування серед усіх областей України.

«Саме громада матиме змогу контролювати 60 відсотків Податку на доходи фізичних осіб, розподіл медичної субвенції та розвиток інфраструктури. Президент і Прем'єр-Міністр України відзначили Херсонщину як провідну за темпами об'єднання серед інших областей в процесі децентралізації, область займає 4 місце», - звернув увагу Дмитро Бутрій.

Новопризначений голова Горностаївської райдержадміністрації Олександр Єрохін поінформував, що програмою економічного, соціального та культурного розвитку району на 2017 рік було вже заплановано утворення однієї територіальної громади, але чотири села (Костянтинівка, Антонівка, Дубівка й Червона поляна) вирішили об'єднатися окремо.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернув увагу:

«Програма соціально-економічного та культурного розвитку Горностаївського району була представлена до розгляду керівництвом облдержадміністрації. Були надані рекомендації до вдосконалення й перегляду розподілу коштів саме для того, щоб в районі мали змогу утворюватися спроможні територіальні громади, які самостійно зможуть вирішувати власні місцеві питання свого розвитку».

Під час спілкування з місцевими жителями району Андрій Гордєєв зауважив, що, об’єднавшись, набагато легше буде вирішувати питання місцевої інфраструктури, адже сама громада буде розпорядником коштів місцевого бюджету. Всі надходження залишатимуться всередині ОТГ, що надасть зростання бюджету.

Область:

Херсонська область

Source:

«Таврія24»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

  Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад,...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 September 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...