У Тернопільському районі відкрили нову поліцейську станцію, фельдшерсько-акушерський пункт та офіс старости села

Поліцейську станцію, приймальню старости територіальної громади та медичну амбулаторію 8 лютого урочисто відкрили у селі Товстолуг Тернопільського району. Відтепер жителі вказаного населеного пункту, а також мешканці навколишніх сіл матимуть вільний доступ до отримання якісних послуг в основних сферах життєдіяльності.

На повідомлення про можливі правопорушення оперативно реагуватимуть двоє працівників поліції, адміністративні послуги надаватимуть староста й діловод, кваліфіковану медичну допомогу — сімейний лікар та медсестра.

Реалізація даного проекту стала можливою завдяки тісній співпраці громади, представників органів влади, місцевого самоврядування, поліції та фахівців у сфері охорони здоров’я.

Великогаївська ромада була утворена торік 22 грудня, відбулося рівне розділення обов’язків, зазначає голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади  Олег Кохман.

«Новостворений об’єкт обслуговуватиме села Товстолуг та Застінка, загалом це майже 1 тис. 500 жителів. Реконструкція даного приміщення розпочалася торік у липні. Була розроблена проектно-кошторисна документація. У Міністерстві регіонального розвитку погодили ці висновки, відтак на капітальну реконструкцію будівлі за рахунок коштів субвенції з держбюджету було виділено 1 млн. 200 тис. гривень», - зазначає Олег Кохман.

Головна ідея децентралізації — це максимальне наближення до людей медичних, адміністративних послуг, а також послуг безпеки, підкреслює  голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

У той же час очільник області відзначив: торік в області відкрили 16 поліцейських станцій та 5 місцевих пожежних частин.

«Створення подібних центрів на прикладі Великогаївської громади села Товстолуг є яскравим прикладом того, як можна зробити успішним адміністрування у селі та громаді. Минулого року Тернопільська область отримала понад 141,5 млн грн субвенцій для територіальних громад, з яких 1 млн 200 тис були вкладені у даний об’єкт. Сьогодні ми бачимо реальний результат, який є показником успішних та позитивних змін», — підсумував очільник області.

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...