Миргород ділиться досвідом з делегацією зі Сходу України

Децентралізація в Україні: підсумки, перспективи, виклики. У Миргороді  йшлося про добровільне об’єднання громад у Донецькій та Луганській областях.  Подробиці – в наступному сюжеті.

У Миргороді уповноважених місцевих рад зібрали не випадково. Як каже   представниця  Міністерства регіонального розвитку  України Лідія Євтушенко, це  місто -  зразок вітчизняного  комунального господарювання.

Лідія Євтушенко, представниця Міністерства регіонального розвитку  України:Ті ініціативи нові, які реалізуються в Києві, реалізуються зараз і в Миргороді.  Миргород - активно розвивається. Миргород працює, і я думаю, зовсім скоро  якість життя в Миргороді буде такою, яка відповідає  прекрасному стану і перспективам. Миргород реалізує європейські цінності в себе зараз.

Міський голова Сергій Соломаха та  фахівці міської ради  презентували гостям нові інфраструктурні  розробки з благоустрою курортного міста. Нині впроваджують 15 проектів. Особливо зацікавили гостей система поводження з побутовим відходами.  Говорить депутат Вільнюської райради Вайдас Аугунас.  

Вайдас Аугунас, депутат Вільнюської райради: С этого года меняется сама ценовая политика ввоза мусора: все делится на две части, есть абонплата, которую платит каждый дом, не зависимо, сдан дом в эксплуатацию или нет.

Лідія Євтушенко докладно проінформувала  про децентралізаційну реформу  в Україні. Зазначила - торік було створено 366 громад. На розвиток інфраструктури з бюджету надано мільярд гривень.

Лідія Євтушенко, представниця Міністерства регіонального розвитку  України: Вони отримали  прямі бюджетні стосунки, отримали  повноваження як міста державного значення, субвенцію на інфраструктуру і мільярд грн. Це нові дороги, освітлені села, поремонтовані школи, дитсадки, ФАПи, клуби і так далі.

Проте,  разом з позитивними напрацюваннями  залишається чимало викликів:  східні регіони не можуть   активно долучитися до  реформ, говорить секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма.

Степан Махсма, секретар Маріупольської міської ради: Для  того чтобы привлечь инвестора , нам необходимы получить  гарантии,  потому как не все местные советы могут их предоставить.  Мы должны заручаться либо области либо министерствами различными.

Область:

Полтавська область

Source:

«Лтава»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...