14 об’єднаних громад підписали меморандуми з компанією SKL International щодо створення ЦНАПів (+фото)

Сьогодні, 24 січня 2017 року, відбулося урочисте підписання Меморандумів про співпрацю між представниками 14 об’єднаних громад та компанією SKL International щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг.

Під час заходу заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Чуприненко подякував представникам міжнародної та донорської спільноти за підтримку важливих демократичних перетворень в країні. «Одним з головних завдань децентралізації є створення комфортного і безпечного середовища для життя людей в країні. І сьогодні відкривається нова сторінка нашої співпраці у цьому напрямку. Впевнений, що налагоджена робота ЦНАПів в цих об’єднаних громадах стане прикладом для інших та продемонструє можливості реалізації реформи заради інтересів людини та громади», - сказав Роман Чуприненко.

У компанії SKL International зазначили, що в рамках меморандуму у цих 14 об’єднаних громадах до кінця року передбачається ремонт і обладнання Центрів адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність ЦНАПів. Загальний розмір фінансування складає 800 тисяч євро.

Під час заходу організатори повідомили, що найближчим часом розпочнеться конкурсний відбір ще 10 об’єднаних громад для надання допомоги по розбудові в них Центрів адміністративних послуг.

Як відомо, компанія SKL International реалізує Початкову фазу проекту U-LEAD component 2 «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» у частині розбудови Центрів адміністративних послуг, що фінансується Європейським Союзом та Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida).

Раніше повідомлялося, що в планах проекту U-LEAD component 2 відкриття не менше 24 ЦНАПів в уже створених об’єднаних громадах до кінця 2017 року і до 600 центрів – до кінця 2020 року.

Довідка

Перелік об’єднаних громад. Які підписали меморандуми з SKL International щодо створення центрів надання адміністративних послуг:

  1. Червоненська (Житомирська область)
  2. Старобогородчанська (Івано-Франківська область)
  3. Гостомельська (Київська область)
  4. Новострілищинська (Львівська область)
  5. Золотниківська (Тернопільська область)
  6. Скалатська (Тернопільська область)
  7. Тячівська (Закарпатська область)
  8. Меджибізька (Хмельницька область)
  9. Новоушицька (Хмельницька область)
  10. Полонська (Хмельницька область)
  11. Кочубеївська (Херсонська область)
  12. Кіптівська (Чернігівська область)
  13. Єрківська (Черкаська область)
  14. Калинівська (Вінницька область)

24.01.2017 - 15:26 | Views: 20658
14 об’єднаних громад підписали меморандуми з компанією SKL International щодо створення ЦНАПів (+фото)

Attached images:

Tags:

SKL ULEAD Administrative services

Область:

Житомирська область Івано-Франківська область Київська область Львівська область Тернопільська область Закарпатська область Хмельницька область Херсонська область Чернігівська область Черкаська область Вінницька область

Громади:

Червоненська селищна об’єднана територіальна громада Новострілищанська селищна об’єднана територіальна громада Золотниківська сільська об’єднана територіальна громада Скалатська міська об’єднана територіальна громада Старобогородчанська сільська об’єднана територіальна громада Тячівська міська об’єднана територіальна громада Меджибізька селищна об’єднана територіальна громада Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада Кочубеївська сільська об’єднана територіальна громада Полонська міська об’єднана територіальна громада Калинівська міська об’єднана територіальна громада Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Єрківська селищна об’єднана територіальна громада Калинівська територіальна громада Червоненська територіальна громада Тячівська територіальна громада Золотниківська територіальна громада Скалатська територіальна громада Кочубеївська територіальна громада Меджибізька територіальна громада Полонська територіальна громада Новоушицька територіальна громада Єрківська територіальна громада Кіптівська територіальна громада

Source:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 May 2024

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх зміни - запис вебінару

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

16 травня 2024 року Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему «Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

20 May 2024

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 May 2024

Інститут старост в умовах війни: законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни: законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 May 2024

Trends In The Interaction Of Local Self-Government And State Authorities

Trends In The Interaction Of Local...

Martial law objectively creates favourable conditions for the centralisation of power, even in countries with a...