На Тернопільщині реалізовується понад 190 проектів розвитку інфраструктури громад

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна провів нараду з керівниками об'єднаних територіальних громад. Основне питання, на якому акцентував увагу очільник краю – необхідність освоєння громадами коштів.

Адже до кінця бюджетного року залишається зовсім мало часу: близько тижня, аби завершити фінансування виконаних робіт, і цей час треба використати з максимальною ефективністю. Зі свого боку обласною державною адміністрацією створено усі можливі сприятливі умови.

«З травня місяця кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів були на рахунках в громадах. Тобто Держава виконала свої зобов’язання, ми як обласна адміністрація – постійно надавали консультації, допомагали в організаційних моментах. Отже, були створені усі можливості для того, щоб ці кошти були спрямовані на вирішення конкретних проблем жителів тієї чи іншої місцевості», - зауважив Степан Барна.

Голова ОДА звернув увагу, що з багатьма громадами є тісна взаємодія та співпраця. Серед громад, які відповідально ставляться до організації виконання робіт і де не виникає проблем з освоєнням коштів: Заводська, Лопушненська, Гусятинська, Васильковецька, Озерянська, Новосільська та Скориківська.

«Ті голови громад, які працювали протягом року – мають реальний результат. Він помітний, його відчувають місцеві жителі. Інші, які не освоїли коштів, просто позбавляють людей можливості жити в кращих умовах. Та їм слід пам’ятати, що і відповідь їм тримати перед людьми своєї ж громади», - підкреслив Степан Барна.

У даній нараді також взяли участь заступники голови обласної державної адміністрації, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних установ і організацій.

На даний час в області реалізовується 194 проекти розвитку інфраструктури громад, на реалізацію яких було виділено 141,55 млн грн субвенції. Переважна частина проектів стосується ремонту доріг, шкіл, дитячих навчальних закладів, а також об'єктів житлово-комунальної інфраструктури. На даний час більшість об'єктів уже завершені будівництвом і здійснюється процедура їх введення в експлуатацію.

Область:

Тернопільська область

Source:

Тернопільська ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...