Чорнівка об'єднується з Чернівцями. Так вирішили на громадських слуханнях

Громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Чернівців та села Чорнівка відбули 8 грудня в приміщенні Центрального палацу культури. Про це інформує прес-центр Ратуші.

Розпочав слухання Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. «Тема децентралізації влади, реформи органів місцевого самоврядування, об’єднання територіальних громад нині на слуху чи не в кожного українця. Не всі ще готові до цього кроку, є багато тих, хто просто очікує , чим закінчиться реформа. Але я переконаний, що основна мета об’єднання – а це покращення якості надання публічних послуг і наближення їх до людей, а також економія фінансового ресурсу за рахунок скорочення видатків на апарати управління та інші галузі, буде досягнута найближчим часом», – сказав Олексій Каспрук.

Виступив також і сільський голова Чорнівки Георгій Бота, який звернувся до присутніх з проханням підтримати бажання мешканців Чорнівки об’єднатись в одну територіальну громаду з Чернівцями. Під час обговорення питання виступали депутати, мешканці міста, громадські активісти.

Робоча група, яка була створено в липні 2016 року для підготовки даного питання, оприлюднила проекти рішень та план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад Чернівців та села Чорнівка. На слуханнях були присутні 222 учасника, з яких 220 – члени територіальної громади міста Чернівців з правом голосу. Під час голосування «за» добровільне об’єднання громад проголосовали всі учасники громадських зборів, крім одного, який утримався.

Рішенням громадських слухань схвалено проекти рішень міської ради та плану організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Чернівців Чернівецької області та села Чорнівки. Це питання буде винесено на розгляд сесії Чернівецької міської ради в січні 2017 року

Область:

Чернівецька область

Source:

«БукІнфо»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...