Села, які з різних причин відмовились стати частиною громади, ризикують в майбутньому залишитись без фінансування

Про це говорив у програмі «Пряма мова» в ефірі телеканалу «UA:СУМИ» керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ 

За словами посадовця, створення громад дасть можливість навіть найменшому населеному пункту не просто існувати, а розвиватися.

«Сьогодні керівники ОТГ, старости, депутати та інші активісти будуть збиратися разом і думати не тільки над тим, як управляти громадою та підтримувати її інфраструктуру, а й над тим, якою в перспективі буде ця громада, що вона вироблятиме, який продукт продаватиме, яким чином створюватиме робочі місця. І від цього залежить – чи буде в цій громаді молодь, чи функціонуватимуть школи, дитячі садочки тощо, – зазначив Дмитро Живицький.

Директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр ХОРУЖЕНКО наголосив: «Уже конфігурація складається таким чином, що ті села, які не пішли сьогодні об’єднуватися навколо сильних центрів, недоотримають фінансування на школи, заклади охорони здоров’я, соціальної сфери і потенційно можуть їх втратити. Тому якщо ви – патріоти своїх сіл і селищ, то йдіть до депутатів, керівників громад і вимагайте від них пришвидшити процес реформи».

Присутній у студії голова Миколаївської громади Сумського району Олексій ІГНАТЬЄВ подякував першому заступнику голови облдержадміністрації Олександру МАРЧЕНКУ за співпрацю та допомогу у створенні команди, яка готова розвивати його громаду.

«Я розумію, що буде нелегко, але іншого шляху у нас немає», – говорив він.

На переконання керівника апарату облдержадміністрації, зараз найголовніше завдання влади – підійти стратегічно до спроможності об’єднаних територіальних громад, до їх фінансування і допомогти їм знайти шлях до отримання коштів у майбутньому. А також налагодити ефективні комунікації всередині громади між тими селами, які до неї входять.

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...