«Стратегічне планування у громаді», «Фінанси та бюджет об’єднаної громади», - нові посібники Інституту громадянського суспільства

ГО «Інститут громадянського суспільства» підготував два нові посібники для працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та активістів об’єднаних громад.

У посібнику «Стратегічне планування у громаді» у досить простому вигляді показано, чому виникає потреба у стратегічному плануванні, на чому слід базувати таке планування, як це відбувається в європейських країнах і як правильно зробити планування в об’єднаній територіальній громаді на основі українського законодавства та практичного досвіду, який уже є в Україні.

У виданні використано практичні матеріали, які підготовлені під час супроводження процесу стратегічного планування в окремих об’єднаних територіальних громадах в рамках проекту Інституту громадянського суспільства «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області» за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO), Офісу Ради Європи, Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», фонду «Відродження» та проекту ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні».

Посібник «Фінанси та бюджет об’єднаної громади» буде надзвичайно корисним в сучасних умовах органам місцевого самоврядування новостворених об’єднаних громад. «Зараз громадам як ніколи важливо знати і розуміти природу місцевих фінансів, розбиратися в механізмі їх функціонування, уміти аналізувати ті процеси і явища, що пов’язані з формуванням, розподілом і використанням грошових фондів, бачити ті форми, методи і засоби, за допомогою яких можна найбільш повно використовувати місцеві фінанси як один з інструментів ефективного впливу на всі процеси соціально-економічного розвитку своєї громади», - йдеться у анотації до видання.

Посібники розроблено за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» в рамках впровадження проекту «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області».

Обидва посібники є ТУТ

20.10.2016 - 18:12 | Views: 9858
«Стратегічне планування у громаді», «Фінанси та бюджет об’єднаної громади», - нові посібники Інституту громадянського суспільства

Tags:

Civil Society Institute

Source:

Інститут громадянського суспільства

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...